Sastojci:
- 700 g tikvica
- 30 ml maslinovog ulja
- 1 luk ili ljutika
- 1 makaroni
- 500 ml vode
- nekoliko cvjetova tikvice
- 30 g naribanog parmezana
Priprema:
Okomito, nožem za guljenje krompira na tanke ploške po dužini izrežite polovicu tikvica. Započnite spiralno slaganje tikvica unutar kalupa, slažući jednu iznad druge tako da prelaze rub kalupa. Kasnije ćete ih morati zatvarati tako da vam višak tikvice treba viriti van posude.
Izvadite iz pećnice kada je gotovo, poškropite maslinovim uljem, lagano naribajte još malo parmezana i poslužite toplo.
Ako želite preuzeti tekst ili dio teksta čiji je autor Visoko.co.ba, dužni ste navesti naš portal kao izvor autorskog teksta! Isto se odnosi i na fotografije i video materijale čiji je autor portal Visoko.co.ba ili materijale koji su dati portalu na korištenje.
Član 14. Kodeksa za štampu i online medije BiH: Značajna upotreba ili reprodukcija materijala zaštićenog autorskim pravima zahtijeva izričitu dozvolu nositelja prava, osim ako dozvola nije navedena u samom materijalu.