Zapečena riža je današnji prijedlog.
Sastojci:
- 4 kašike ulja
- 3 jaja
- 600 g kuvane riže
- 1 kašika soli
- crni mljeveni biber
- 1 veća glavica luka
Priprema:
Na dvije kašike ulja ispecite kajganu od jaja, izvadite je i narežite na štapiće.
Na preostalom ulju na jakoj vatri propržite rižu, okrećući je lopaticom dok ne bude dobro zapečena.
Umiješajte narezanu kajganu, dodajte so, biber i nasjeckani luk.
Visoko.co.ba/nezavisne.com
Ako želite preuzeti tekst ili dio teksta čiji je autor Visoko.co.ba, dužni ste navesti i postaviti link našeg portala kao izvor autorskog teksta! Isto se odnosi i na fotografije i video materijale čiji je autor portal Visoko.co.ba ili materijale koji su dati portalu na korištenje.
Član 14. Kodeksa za štampu i online medije BiH: Značajna upotreba ili reprodukcija materijala zaštićenog autorskim pravima zahtijeva izričitu dozvolu nositelja prava, osim ako dozvola nije navedena u samom materijalu.