Zaostavština ovogodišnjeg vašara: Srušen dio podzida na Jaliji

Kao posljedica ovogodišnjeg “Visočkog ljeta” za uspomenu nam je ostao srušeni dio podzida na Jaliji. Upozoravali smo prije nekoliko mjeseci da bi se to moglo desiti. Naravno, nema kapaciteta u aktuelnoj administraciji da bi oni to razumjeli, a posebno znali da riješe. Ovaj podzid je jedan od simbola Visokog, posebno ako se zna da su mnogi geolozi koji su dolazili proteklih godina iz ovih ili onih razloga da vide Visočicu tvrdili da je podzid napravljen od materijala koji je donešen upravo sa Visočice za koju Semir Osmanagić tvrdi da je piramida.

Ostaje nam nada da će od dijela novca prihodovanog od “Visočkog ljeta” aktuelna Općinska administracija (iako nema pomoćnika načelnika za finansije) uložiti i u adekvatanu obnovu načinjene štete.

S tim da se nadamo i da ćemo transparentno saznati koliko je Općina ove godine ostvarila prihoda od manifestacije “Visočko ljeto”, te da ćemo saznati kome je i koliko plaćeno za učešće na istom. Podsjećamo, u neka druga vremena bio je običaj da se sazovu i posebne press konferencije na kojima se javnost upoznavala sa ovim detaljima.

Komentari

komentara

Ako želite preuzeti tekst ili dio teksta čiji je autor Visoko.co.ba, dužni ste navesti naš portal kao izvor autorskog teksta! Isto se odnosi i na fotografije i video materijale čiji je autor portal Visoko.co.ba ili materijale koji su dati portalu na korištenje.

Član 14. Kodeksa za štampu i online medije BiH: Značajna upotreba ili reprodukcija materijala zaštićenog autorskim pravima zahtijeva izričitu dozvolu nositelja prava, osim ako dozvola nije navedena u samom materijalu.