SvijetRegijaZadar: Privedene dvije osobe u vezi sa napadima na delegaciju Crvene zvezde

Zadar: Privedene dvije osobe u vezi sa napadima na delegaciju Crvene zvezde

Zadarska policija saopćila je da su u vezi sa dva odvijena napada na osobe iz delegacije Košarkaškog kluba Crvena zvezda u prostorijama policije dvije osobe koje se dovode u vezu sa ovim događajem.

“U toku je kriminalističko istraživanje radi utvrđivanja svih okolnosti i činjenica ovih događaja. U prostorijama policije nalaze se dvije osobe koje se dovode u svezu s ovim događajima”, navodi se u saopćenju policije.

Nakon kriminalističke obrade, policija će, kako ističu, blagovremeno obavijestiti javnost.

KK Crvena Zvezda saopćio je da su napadnuti član Upravnog odbora kluba, zajedno s još jednim prijateljem kluba, kao i dva člana novinarske ekipe koja je s delegacijom kluba stigla iz Barcelone.

“Svi su u napadu brojnih maskiranih huligana pretučeni i tom prilikom doživeli su povrede”, saopćio je KK Crvena zvezda.

Klub je zatražio hitnu reakciju nadležnih organa ističući da su napadnuti ljudi koji su u Zadar stigli kao dio delegacije kluba, nisu imali nikakva obilježja Crvene zvezde niti su na bilo koji način provocirali bilo koga.

Visoko.co.ba/federalna.ba/Srna


Ako želite preuzeti tekst ili dio teksta čiji je autor Visoko.co.ba, dužni ste navesti naš portal kao izvor autorskog teksta! Isto se odnosi i na fotografije i video materijale čiji je autor portal Visoko.co.ba ili materijale koji su dati portalu na korištenje.

Član 14. Kodeksa za štampu i online medije BiH: Značajna upotreba ili reprodukcija materijala zaštićenog autorskim pravima zahtijeva izričitu dozvolu nositelja prava, osim ako dozvola nije navedena u samom materijalu.

NAJNOVIJE