Začinsko bilje iz Bosanske doline piramida u Visokom: Biljke koje donose posebnu energiju konzumentima

Malo je proizvođača začinskog bilja u BiH, ali je u posljednje vrijeme mnogo Visočana koji upravo eksploatišu ovu granu poljoprivrede. Jedan od njih je i Vladimir Ferzanović, koji već deset godina, poprilično uspješno, proizvodi začinsko bilje.

“Bavimo se ljekovitim i ukrasnim biljem u organskoj proizvodnji, s kojom smo sasvim slučajno počeli prije deset godina. Poslije smo vidjeli da to ima učinka na građane koji žele imati svježe začine i bilje za upotrebu. Imamo skoro sve začine u našoj ponudi tako da tržište možemo zadovoljiti sa većinom proizvoda za kojima traje potražnja”, istaknuo je Vladimir govoreći u prilogu kolege Srećka Stipovića.

Ono što daje posebnu marketinšku kvalitetu bilju koje proizvodi Vladimir jeste činjenica da ono raste u podnožju tri piramide, što donosi neobičnu energiju svima koji ga koriste, tvrdi Vladimir.

“Treba puno znanja, truda i volje da bi se mogla proizvesti zdravu biljku, koja nema primjesa hemije, ali koja je i dalje ljekovita. Mi se nalazimo u centru između tri piramide i pošto su one energetske uz naše biljke dobijate jedan dio pozitivne energije koja se širi našom državom. Od ovog posla se može živjeti, nije neka velika pljačka, da tako kažem, ali sve se može ako se dobro radi”, zaključio je Vladimir.

visoko.co.ba

https://youtu.be/nUjeCIrjUyI