Zabranjeno pušenje dolazi 23. jula u Visoko !

Zabranjeno pušenje u okviru ovogodišnjeg “Visočkog ljeta” dolazi u Visoko 23. jula 2022. godine na staro koncertno mjestu u centru grada ispred Gradske uprave.

Prošlo je dosta vremena od nezaboravnih koncerata i promocija novih albuma ovog benda u “Pulsu” punih emocija i dobrih vibracija. Vrijeme je da se ponovi spektakl uz novi dvostruki album Zabranjenog pušenja “Karamba!” ispunjen hitovima odsviranih u stilu poznate sarajevske škole rock’n’rolla.

Uz promociju novog albuma za koncert se sprema i presjek vječnih hitova, a Zabranjeno pušenje na centralnu pozornicu Visočkog ljeta dolazi u nikada jačoj postavi. Ima opet sve da se puši 23. jula u Visokom! Čeka nas duga i topla rock’n’roll večer na otvorenom prostoru Trga Džemala Bijedića.

Poseban kuriozitet pred ovaj koncert je i podatak kako je prvi singl sa albuma pjesma “Ekrem” u kojoj se spominje i Visoko i piramide i Semir Osmanagić

“Onda trkne do naše piramide, da primi zrake protiv covida i side

Semirove slike stavio na Face

Na Trebević ide tražit vanzemaljce”

Sejo Sexon o ovoj pjesmi u jednoj izjavi nakon izlaska kaže:

“Kao i većinu likova iz mojih pjesama, ni ovog nisam izmislio, već sam ga prepisao iz naše svakodnevice. Ekrem je čovjek čvrstih uvjerenja, nepovjerljiv prema nauci, ali otvoren za najrazličitija alternativna učenja i teorije zavjere. Vjerujem da će mnogi u njemu prepoznati nekog iz svoje okoline i da će pjesma o njemu naći put do publike”.

Visoko.co.ba

Komentari

komentara

Ako želite preuzeti tekst ili dio teksta čiji je autor Visoko.co.ba, dužni ste navesti naš portal kao izvor autorskog teksta! Isto se odnosi i na fotografije i video materijale čiji je autor portal Visoko.co.ba ili materijale koji su dati portalu na korištenje.

Član 14. Kodeksa za štampu i online medije BiH: Značajna upotreba ili reprodukcija materijala zaštićenog autorskim pravima zahtijeva izričitu dozvolu nositelja prava, osim ako dozvola nije navedena u samom materijalu.