ZanimljivostiZa večerašnji iftar pripremite sočnu piletinu s mozzarellom

Za večerašnji iftar pripremite sočnu piletinu s mozzarellom

Ukoliko vam je ponestalo ideja za iftarska jela predlažmo vam da napravite sočnu piletinu s mozzarellom.

Ovaj recept je osmislio nutricionista Kenan Mandra te je sadrži potrebna hranjiva svojstva.

Potrebni sastojci:

  • četiri pileća filea
  • sol
  • tucana paprika
  • kašika bademovog brašna
  • tri jaja
  • dvije kašike ribanog parmezana
  • jedna kašika češnjaka u prahu
  • jedna kašika bosiljka
  • 200ml sosa od paradajza
  • 200g mozzarella sira
  • svježi listovi bosiljka

Način pripreme:

Hranjivo iftarsko jelo

Hranjivo iftarsko jelo

Zagrijte pećnicu na 180°. Nožem poprečno prerežite pileća prsa na pola. Piletinu posolite i popaprite s obje strane. Stavite jaja i bademovo brašno u 2 zasebne plitke zdjele. U trećoj plitkoj zdjeli pomiješajte parmezan, češnjak u prahu i origano. Posolite i popaprite.

Radeći s jednim po jednim, umočite pileće filee u bademovo brašno, zatim jaja, a zatim smjesu parmezana, pritiskajući da se prekriju. U velikoj tavi na srednje jakoj vatri zagrijte 2 kašike ulja. Dodajte piletinu i pecite dok ne porumeni i ne bude pečena, 2 do 3 minute po strani.

Radite u serijama po potrebi, dodajući još ulja kada je potrebno. Prebacite pržene filee u posudu za pečenje, ravnomjerno rasporedite umak od paradajza na svaki file i na vrh stavite mozzarellu.

Pecite dok se sir ne rastopi, 10 do 15 minuta. Pospite bosiljkom i još parmezana prije posluživanja.

 

 

 

 

Visoko.co.ba/klix.ba


Ako želite preuzeti tekst ili dio teksta čiji je autor Visoko.co.ba, dužni ste navesti naš portal kao izvor autorskog teksta! Isto se odnosi i na fotografije i video materijale čiji je autor portal Visoko.co.ba ili materijale koji su dati portalu na korištenje.

Član 14. Kodeksa za štampu i online medije BiH: Značajna upotreba ili reprodukcija materijala zaštićenog autorskim pravima zahtijeva izričitu dozvolu nositelja prava, osim ako dozvola nije navedena u samom materijalu.

NAJNOVIJE