Lokalne TemePolitikaGradonačelnik Ganić: Za razvoj poslovne zone Ozrakovići

Gradonačelnik Ganić: Za razvoj poslovne zone Ozrakovići

Gradonačelnik Ganić je u sjedištu Federalnog ministarstva razvoja, poduzetništva i obrta u Mostaru potpisao ugovor o dodjeli sredstava, po osnovu aplikacije Grada Visoko za projekat “Izrada projektno-tehničke dokumentacije za Glavni projekat izgradnje pješačke staze sa javnom rasvjetom na lokalnom putu kroz naseljeno mjesto Ozrakovići”.

– “Nakon raspisivanja tendera, izrade projektno tehničke dokumentacije i dobijanja neophodnih dozvola, imat ćemo priliku da apliciramo i za dodjelu sredstava za realizaciju projekta u segmentu izgradnje i modernizacije dijela infrastrukture u poslovnoj zoni Ozrakovići. Paralelno Grad Visoko je osigurao sredstva i raspisao tender za sanaciju puta sa izgradnjom trotoara i rasvjete na glavnom putu u Ozrakovićima prema autobuskoj stanici, ali su žalbe usporile samu realizaciju. Nadamo se da ćemo brzo doći do ugovora, a kako bismo modernizovali i ovu vrlo važnu saobraćajnicu koja je u jako lošem stanju” – kazao je gradonačelnik Ganić.

Vrijednost odobrenih sredstava za izradu projektne dokumentacije je 10.000,00KM, a Grad Visoko će sufinansirati sa cca 3.500,00KM.

Izvor: FB Page Mirza Ganić / Visoko.co.ba


Ako želite preuzeti tekst ili dio teksta čiji je autor Visoko.co.ba, dužni ste navesti naš portal kao izvor autorskog teksta! Isto se odnosi i na fotografije i video materijale čiji je autor portal Visoko.co.ba ili materijale koji su dati portalu na korištenje.

Član 14. Kodeksa za štampu i online medije BiH: Značajna upotreba ili reprodukcija materijala zaštićenog autorskim pravima zahtijeva izričitu dozvolu nositelja prava, osim ako dozvola nije navedena u samom materijalu.

NAJNOVIJE