Za ostavljenu pivsku flašu na ulici kazna mu je 450 eura

574

Bernhard Schwab koji ima 30 godina, iz grada  Braunaua, i  koji je otac petero djece iz donje Austrije, dobio je presudu, u kojoj piše da mora  platiti novčanu kazu od 450 evra, ili da odleži u zatvoru 18 dana, jer je na ulici ostavio praznu pivsku flašu.

“To je skoro polovina mog mjesečnog neto primanja i ova suma je previše. Misliom da nisam napravio toliko težak prekršaj da bih dobio ovako visoku kaznu. Da sam, na primer, vozio auto za 30 kilometara brže od dozvoljene brzine, morao bih da platim kaznu od 50 evra, iako bi u tom slučaju učesnici u saobraćaju bili ugroženi” kazao je Bernhard.

Pomenuti “Zločin” se odigrao 18.aprila 2015. godine u 17 sati za vreme demonstracija anifašističkog pokreta “Braunau protiv desničara”.

“Bio samo tamo iz čiste radoznalosti kao poslatrač. Policija me je lično legitimisala i fotografisala”, kaže Švab i dodaje da je tog podneva sam popio jednu i po flašu piva.

“Prvu flašu sam ostavio ispred ulaza jedne kuće, a drugu zbog koje sam  “popio” kaznu pored ograde jednog parkinga u ulici Lederergase 21 na kome sam parkirao svoje auto”, ističe ovaj otac petero dece.
“Flašu nisam ostavio na putu, već sam je stavio pored ograde, misleći da će se neki beskućnik obradovati da dobije za  vraćanje flaše devet centa nazad”, rekao je Bernhard.

On je optužen da je prekršio paragraf 79 pravilnika o bacanju smeća, jer je odložio “neopasni otpad” izvan dijela predviđenog za to.

“Napravio sam prekršaj, uredu i neka platim kaznu, ali  shvatio bih da ona bude i  45 eura, ali platiti desetostruko više, je čist bezobrazluk zakona, i ako treba ići ću u zatvor”, ljutito je reagovao Bernanrd na svoju ekstremno visoku kaznu.

Komentari

komentara