NaslovnicaZanimljivostiYouTube u Evr...

YouTube u Evropi blokirao kanale ruskih medija Russia Today i Sputnik

YouTube je blokirao kanale povezane s ruskim državnim medijima RT i Sputnik širom Evrope, uključujući Veliku Britaniju, usred tekuće invazije na Ukrajinu.

Video platforma u vlasništvu Googlea saopćila je da je zabrana stupila na snagu odmah, ali navodi da će možda trebati neko vrijeme da blokiranje postane potpuno efektivno.

Tehnološki gigant je ranije ograničio mogućnost za RT i druge ruske kanale da zarade novac za reklame koje se pojavljuju na video snimcima, ali je proširio svoje sankcije na potpuno blokiranje ovih kanala.

“Zbog trenutnog rata u Ukrajini, blokiramo YouTube kanale povezane sa RT-om i Sputnikom širom Evrope. Odluka odmah stupa na snagu”, navodi se u saopćenju Google Europe.

“Biće potrebno vremena da se naši sistemi u potpunosti pojačaju. Naši timovi nastavljaju da prate situaciju 24 sata kako bi brzo djelovali”, navodi se.

Društvena medijska platforma Facebook također je blokirala pristup RT-u i Sputniku na svojoj platformi, jer je ranije također ograničila mogućnost tih kanala da ostvare prihod od oglašavanja.

Ova odluka znači da stranice organizacija nisu vidljive na Facebooku ili Instagramu u EU, ali za sada ostaju vidljive u Velikoj Britaniji.

 

 

 

 

 

 

 

Visoko.co.ba/klix.ba

Komentari

komentara

Ako želite preuzeti tekst ili dio teksta čiji je autor Visoko.co.ba, dužni ste navesti naš portal kao izvor autorskog teksta! Isto se odnosi i na fotografije i video materijale čiji je autor portal Visoko.co.ba ili materijale koji su dati portalu na korištenje.

Član 14. Kodeksa za štampu i online medije BiH: Značajna upotreba ili reprodukcija materijala zaštićenog autorskim pravima zahtijeva izričitu dozvolu nositelja prava, osim ako dozvola nije navedena u samom materijalu.