YouTube testira opciju preuzimanja klipova na kompjutere

Videoservis YouTube započeo je testiranje opcije koja korisnicima omogućava da preuzmu klipove na kompjutere.

Danas na internetu postoji mnogo načina za preuzimanje YouTube klipova među kojima su rizične web stranice te snimanje desktopa, a popularni videoservis sada želi ponuditi svije jednostavnije rješenje za korisnike kompjutera. Riječ je download dugmetu, odnosno opciji za preuzimanje videa, koja je trenutno dostupna Premium pretplatnicima. Ovo nije veliko iznenađenje, jer Premium korisnici na mobilnim uređajima već imaju istu opciju.

Download dugme se nalazi desno od opcije Share ispod videa, odnosno uz meni browsera. Nakon preuzimanja, video se pohranjuje u offline YouTube biblioteku, a može se gledati u rezoluciji od 144 do 1.080p, dok opcija 4K rezolucije nije dostupna.

 

 

 

 

 

Visoko.co.ba/klix.ba

Komentari

komentara

Ako želite preuzeti tekst ili dio teksta čiji je autor Visoko.co.ba, dužni ste navesti naš portal kao izvor autorskog teksta! Isto se odnosi i na fotografije i video materijale čiji je autor portal Visoko.co.ba ili materijale koji su dati portalu na korištenje.

Član 14. Kodeksa za štampu i online medije BiH: Značajna upotreba ili reprodukcija materijala zaštićenog autorskim pravima zahtijeva izričitu dozvolu nositelja prava, osim ako dozvola nije navedena u samom materijalu.