NaslovnicaZanimljivostiYouTube će "s...

YouTube će “sakriti” broj dislajkova na svim klipovima, želi pomoći novim i malim kreatorima

Testiranje skrivanja broja dislajkova na videoservisu YouTube je očigledno bilo uspješno tako da će se ova promjena uvesti širom ove platforme.

Dugme za dislajk će i dalje postojati, no broj klikova na njega će biti privatan, odnosno, vidjet će ga samo vlasnik kanala. Ipak, dislajkovi će i dalje utjecati na preporuke.

YouTube je ustanovio da su neki ljudi na osnovu broja lajkova i dislajkova odlučivali da li će pogledati video te smatra da bi skrivanje brojki uveliko pomoglo zajednici. Novi i mali kreatori su često “meta” kampanje dislajkova, a tokom testnog perioda je ovo značajno umanjeno. Potez YouTubea će teoredstki kreirati “inkluzivan prostor pun poštovanja” u kojem će kreatori imati veće šanse da uspiju i da se osjećaju sigurnim.

Da li će svaki korisnik imati koristi od ovoga i da li će odlučni “negativci” pronaći novi način zlostavljanja, garancija nema.

 

 

 

 

 

Visoko.co.ba/klix.ba

Komentari

komentara

Ako želite preuzeti tekst ili dio teksta čiji je autor Visoko.co.ba, dužni ste navesti naš portal kao izvor autorskog teksta! Isto se odnosi i na fotografije i video materijale čiji je autor portal Visoko.co.ba ili materijale koji su dati portalu na korištenje.

Član 14. Kodeksa za štampu i online medije BiH: Značajna upotreba ili reprodukcija materijala zaštićenog autorskim pravima zahtijeva izričitu dozvolu nositelja prava, osim ako dozvola nije navedena u samom materijalu.