NaslovnicaZanimljivostiYouTube će na...

YouTube će na iPhoneu i iPadu imati opciju “slika u slici”

Aplikacija videoservisa YouTube namijenjena Appleovom operativnom sistemu iOS omogućit će korisnicima opciju “slika u slici” (picture-in-picture).

Radi se opciji koja će omogućiti korisnicima da gledaju klipove na YouTubeu dok rade druge stvari na iPhoneima i iPadima. Glasnogovornik YouTubea je rekao da opcija polako dolazi do Premium pretplatnika, a nakon toga će biti dostupna i ostalim korisnicima iOS-a.

Apple je već omogućio picture-in-picture video u vidu minijaturnog playera za iPade dolaskom iOS-a 9, a potom i na iPhone kada se pojavio iOS 14. Od tada je podrška YouTubea za ovu opciju “klimava”, dostupna je za iPad ako se koristi Safari, iako su neki korisnici prijavili da je ne mogu koristiti ako nisu Premium pretplatnici. Korisnicima iPhonea je bila tek povremeno dostupna.

Međutim, došlo je vrijeme da se komplikacije riješe, barem za korisnike u SAD-u, jer će korisnici iOS-a, Premium i bez pretplate, uskoro imati opciju picture-in-picture za YouTube aplikaciju. Tačan datum nije poznat.

 

 

 

 

 

 

 

 

Visoko.co.ba/klix.ba

Komentari

komentara

Ako želite preuzeti tekst ili dio teksta čiji je autor Visoko.co.ba, dužni ste navesti naš portal kao izvor autorskog teksta! Isto se odnosi i na fotografije i video materijale čiji je autor portal Visoko.co.ba ili materijale koji su dati portalu na korištenje.

Član 14. Kodeksa za štampu i online medije BiH: Značajna upotreba ili reprodukcija materijala zaštićenog autorskim pravima zahtijeva izričitu dozvolu nositelja prava, osim ako dozvola nije navedena u samom materijalu.