BiHVukanović: Vlast u RS priprema prodaju 'Elektroprivrede RS'

Vukanović: Vlast u RS priprema prodaju ‘Elektroprivrede RS’

Poslanik u Klubu Srpske demokratske stranke (SDS) Nebojša Vukanović postavio je danas pitanje vlastima Republike Srpske (RS) da li je tačno da Srbiji nemjeravaju da prodaju “Elektroprivredu RS”.

-Da li namjerno uništavate svako preduzeće iz sistema ‘Elektroprivrede RS’ kako bi ga prodali Aleksandru Vučiću da vas ponovo podrži za još jedne izbore – rekao je Vukanović na sjednici Narodne skupštine RS.

On je, tokom rasprave o Prijedlogu odluke o prihvatanju zaduženja RS prema Evropskoj investicionoj banci (EIB) po Projektu mjera zaštite od poplava, upitao da li se u RS bilo šta može relizovati bez kredita.

-Šta je urađeno nakon prodaje ‘Telekoma RS’ – upitao je Vukanović.

Direktor Investiciono-razvojne banke RS Dražen Vrhovac odgovorio je Vukanoviću da su sredstva od prodaje “Telekoma RS” uložena u razvojne projekte u RS.

Na dnevnom redu sjednica Narodne skupštine RS je, između ostalog, Prijedlog programa rada Narodne skupštine RS za 2020. godinu, Prijedlog zakona o izmjeni Zakona o privatizaciji državnih stanova – po hitnom postupku te izmjene i dopune zakona o predškolskom vaspitanju i obrazovanju, osnovnom i srednjem obrazovanju i vaspitanju – po hitnom postupku.

Očekuje se i rasprava o Prijedlogu odluke o usvajanju Deklaracije o zaštiti prava Srpske pravoslavne crkve na slobodno ispovijedanje vjere i prava na njenu imovinu u Crnoj Gori – po hitnom postupku – (prijedlog Klubova poslanika SNSD, DNS, DEMOS, NDP, US, SPS, SP).

 

Visoko.co.ba/federalna.ba


Ako želite preuzeti tekst ili dio teksta čiji je autor Visoko.co.ba, dužni ste navesti naš portal kao izvor autorskog teksta! Isto se odnosi i na fotografije i video materijale čiji je autor portal Visoko.co.ba ili materijale koji su dati portalu na korištenje.

Član 14. Kodeksa za štampu i online medije BiH: Značajna upotreba ili reprodukcija materijala zaštićenog autorskim pravima zahtijeva izričitu dozvolu nositelja prava, osim ako dozvola nije navedena u samom materijalu.

NAJNOVIJE