NekategorisanoVučić raspisao parlamentarne izbore za 17. decembar

Vučić raspisao parlamentarne izbore za 17. decembar

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić danas je donio ukaz o raspuštanju Narodne skupštine i raspisao parlamentarne izbore za 17. decembar ove godine.

“Na osnovu člana 109. Ustava Srbije, na obrazloženi prijedlog Vlade od 30. oktobra donosim ukaz o raspuštanju Narodne skupštine. Donosim odluku o raspisivanju izbora na narodne poslanike za 17. decembar”, rekao je Vučić.

Istakao je da želi sretne izbore i da svim učesnicima želi dobar rezultat u predstavljanju svojih ideja i ciljeva. “Kampanja je prilika da na civilizovan način predstavimo građanima različite ideje i programe koji treba da se takmiče, ali da ne ugroze naše nacionalne interese”, naveo je Vučić.

Prethodno je predsjednik Narodne skupštine Srbije Vladimir Orlić raspisao i lokalne izbore u 65 gradova i opština, također, za 17. decembar, objavili su srbijanski mediji.

Visoko.co.ba/federalna.ba/AA


Ako želite preuzeti tekst ili dio teksta čiji je autor Visoko.co.ba, dužni ste navesti naš portal kao izvor autorskog teksta! Isto se odnosi i na fotografije i video materijale čiji je autor portal Visoko.co.ba ili materijale koji su dati portalu na korištenje.

Član 14. Kodeksa za štampu i online medije BiH: Značajna upotreba ili reprodukcija materijala zaštićenog autorskim pravima zahtijeva izričitu dozvolu nositelja prava, osim ako dozvola nije navedena u samom materijalu.

NAJNOVIJE