SvijetVučić: Odnosi Srbije s Bošnjacima su ključni

Vučić: Odnosi Srbije s Bošnjacima su ključni

Prvi put pred kamerama, nakon sastanka sa Christianom Schmidtom i Miloradom Dodikom, predsjednik Srbije Aleksandar Vučić, govoreći o regionalnim odnosima, poručuje da smo suočeni s patološkim licemjerjem sa svih strana. Odnosi Srbije s Bošnjacima su ključni i morat će se u budućnosti razvijati ka boljem. No, uprkos tome, Vučić ne odstupa od dobro poznatih stavova. I tako još jednom potvrđuje neupitnu podršku Republici Srpskoj, pravdajući je podrškom Bosne i Hercegovine spram Kosova.

“Oni vam kažu mrtvi hladni: Hej, Vučiću, OK, uvijek ti pozoveš na teritorijalni integritet BiH, a što puštaš Dodika da priča pred tobom drugačije stvari? Zamislite, kao da sam ja policajac pa ću sad da nekome stavljam flastere na usta. Ali kako vi koji svakog dana govorite da RS ne može da bude država sa takvom lakoćom priznajete neku teritoriju na teritoriji druge države, suverenom državom, iako nije priznata od UN-a? Zato što vam se to tako sviđa i zato što mislite da to tako može”, kazao je Vučić.

Visoko.co.ba/federalna.ba


Ako želite preuzeti tekst ili dio teksta čiji je autor Visoko.co.ba, dužni ste navesti naš portal kao izvor autorskog teksta! Isto se odnosi i na fotografije i video materijale čiji je autor portal Visoko.co.ba ili materijale koji su dati portalu na korištenje.

Član 14. Kodeksa za štampu i online medije BiH: Značajna upotreba ili reprodukcija materijala zaštićenog autorskim pravima zahtijeva izričitu dozvolu nositelja prava, osim ako dozvola nije navedena u samom materijalu.

NAJNOVIJE