NekategorisanoVučić: Lažu da ću potpisati nezavisnost Kosova, uvijek ću se držati Ustava...

Vučić: Lažu da ću potpisati nezavisnost Kosova, uvijek ću se držati Ustava i zakletve

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je da je laž da je spreman da potpiše nezavnisnost Kosova navodeći da će se uvijek držati Ustava i zakletve koju je položio na Miroslavljevom jevanđelju. “Dragi narode, poštovani građani, u svakoj izbornoj kampanji čujete svašta. Kao što su u prošloj kampanji govorili kako su oni protiv sankcija Rusiji, a kako ću lično da ih uvedem 3. aprila, a poslije izbora ja nisam to učinio, a oni se i do dana današnjeg zalažu za sankcije protiv Ruske federacije”, naveo je Vučić, u video poruci na svom Instagram profilu.

Kako je istakao, “sada su izmislili da sam spreman da potpišem nezavisnost Kosova samo da prođu izbori”.

“Hoću, ljudi Srbije, da znate da je riječ o notornoj laži. I kao častan čovjek, ali ne samo to, već kao čovjek koji poštuje Ustav svoje zemlje, zakone svoje zemlje, i koji više od svega voli svoj narod na Kosovu i Metohiji, i koji će uvijek da se drži slova zakona, zakletve položene na Miroslavljevom jevanđelju, kažem vam da je riječ o notornoj laži”, naveo je Vučić.

Prema njegovim riječima, “lažima ne mogu da sruše Srbiju i zato sam siguran da će rad i rezultati uvijek da pobjede”.

Visoko.co.ba/federalna.ba/Beta


Ako želite preuzeti tekst ili dio teksta čiji je autor Visoko.co.ba, dužni ste navesti naš portal kao izvor autorskog teksta! Isto se odnosi i na fotografije i video materijale čiji je autor portal Visoko.co.ba ili materijale koji su dati portalu na korištenje.

Član 14. Kodeksa za štampu i online medije BiH: Značajna upotreba ili reprodukcija materijala zaštićenog autorskim pravima zahtijeva izričitu dozvolu nositelja prava, osim ako dozvola nije navedena u samom materijalu.

NAJNOVIJE