NaslovnicaZanimljivostiVozači, koji ...

Vozači, koji su ovo saobraćajni znakovi?

Saobraćajni znakovi su jako važni za svakog vozača, oni su olakšica na putu, ali i veliki problem ako ne znate prepoznati šta koji predstavlja.

Saobraćajni zankovi se dijele na:

Znakove izričitih naredbi
Znakove opasnosti
Znakove obaveza
Znakove obavještenja

Na slici koju smo objavili nalaze se četiri saobraćajna znaka. Znate li šta oni predstavljaju? Ako ne znate, podsjetite se, u nastavku donosimo pojašnjenje.

Znak broj 1.: Predstavlja završetak puta ili dijela puta sa prvenstvom prolaza – označava mjesto na kome se završava put ili dio
puta sa prvenstvom prolaza.

Znak 2.: Ukršatanje puteva istog značaja – označava
raskrsnice puteva od kojih ni jedan put nije put sa
prvenstvom prolaza.

Znak 3.: Nailazak na put s prvenstvom prolaska – označava blizinu rskrsnice na kojoj vozač mora da ustupi prvenstvo prolaza svima vozilima koja se kreću putem na koji on nailazi.

Znak 4.: Zabrana polukrožnog okretanja

 

 

 

 

 

 

Visoko.co.ba/radiosarajevo.ba

Komentari

komentara

Ako želite preuzeti tekst ili dio teksta čiji je autor Visoko.co.ba, dužni ste navesti naš portal kao izvor autorskog teksta! Isto se odnosi i na fotografije i video materijale čiji je autor portal Visoko.co.ba ili materijale koji su dati portalu na korištenje.

Član 14. Kodeksa za štampu i online medije BiH: Značajna upotreba ili reprodukcija materijala zaštićenog autorskim pravima zahtijeva izričitu dozvolu nositelja prava, osim ako dozvola nije navedena u samom materijalu.