SvijetAzijaVoz bez kontrole prešao 70 kilometara, zaustavljen balvanima

Voz bez kontrole prešao 70 kilometara, zaustavljen balvanima

Indijska željeznica saopštila je da je naredila istragu nakon što je izgubljena kontrola nad teretnim vozom natovarenim šljunkom, koji je potom prešao 70 kilometara bez mašinovođe.

Oko 50 vagona krenulo je samostalno od sjeverne države Jammua i Kashmiru do Punjabu, prije nego što su ih juče zaustavili drveni blokovi postavljeni na šine.

“Naredili smo istragu”, rekao je agenciji AFP portparol “Sjeverne željeznice” Dipak Kumar i dodao da niko nije povrijeđen u incidentu.

Voz, koji je jurio brzinom od 100 kilometara na sat, prikazan je na snimku koji je postao viralan na društvenim mrežama.

Incident se dogodio nakon što se voz zaustavio na željezničkoj stanici u Jammua radi zamjene posade, ali je počeo da se kreće niz padinu nakon što su mašinovođa i njegov pomoćnik sišli, javili su lokalni mediji.

Svi pružni prelazi na trasi su zatvoreni da bi se spriječile nezgode.

Ovo je novi u nizu incidenata u željezničkoj mreži Indije, koja prevozi milione putnika svakog dana. Država je uložila ogromne sume novca u unapređenje mreže savremenim stanicama i elektronskim sistemima signalizacije.

Visoko.co.ba/federalna.ba/Srna


Ako želite preuzeti tekst ili dio teksta čiji je autor Visoko.co.ba, dužni ste navesti naš portal kao izvor autorskog teksta! Isto se odnosi i na fotografije i video materijale čiji je autor portal Visoko.co.ba ili materijale koji su dati portalu na korištenje.

Član 14. Kodeksa za štampu i online medije BiH: Značajna upotreba ili reprodukcija materijala zaštićenog autorskim pravima zahtijeva izričitu dozvolu nositelja prava, osim ako dozvola nije navedena u samom materijalu.

NAJNOVIJE