“Vortex” iznad Bosanske piramide sunca

VORTEX IZNAD BOSANSKE PIRAMIDE SUNCA Neobična pojava u Visokom, naučnici u čudu!

Ovih dana je iznad Bosanske piramide sunca snimljen neobičan energetski fenomen, poznat pod imenom vortex. Riječ je o izrazu koji se u modernoj psihologiji, preciznije u Zakonu privlačenja označava vrtlog pozitivne energije koja se nalazi u drugoj dimenziji.

Piše: Ahmed Bosnić

Mnogi psiholozi vortex definiraju kao paralelnu stvarnost u kojoj se nalazi sve ono što mi želimo da budemo, naša idealna stvarnost, a na nama je da tu stvarnost ostvarimo pozitivnim životnim stavom i pozitivnim kreativnim razmisljanjem.

Vorteks se pojavljuje u različitim oblicima u našoj vremensko-prostornoj dimenziji, registrujemo ga u svemiru – u zvjezdanim sistemima, na prostorima svetih mjesta i svetista, a savremeni psiholozi smatraju da ga nerijetko pokreću i ljudi svojim kreativnim pozitivnim mislima.

Moderni psiholozi objašnjavaju da je Zakon privlačenja univerzalni zakon po kojem, ukratko, ono o čemu mislimo to i privlačimo. On se temelji na vjerovanju da upornim fokusiranjem na pozitivnu energiju možemo ostvariti pozitivne rezultate u svemu za što smo zainteresirani. Riječ je o vrtlogu u kome se nalazi sve ono sto želimo od zivota, tamo je naše zdravlje, novac, ljubav i sve što priželjkujemo. Zakon privlačenja pokazuje da svaka osoba u svoj život može privuči ono što se nalazi u vortexu, a da je za to potrebna želja, motivacija, rad i pozitvo razmišljanje odnosno pozitivno zračenje.

Kada je riječ o vortexu iznad Bosanske piramide Sunca kojeg je snimio Haris Delibašić, stariji vodič Fondacije ‘Arheološki park: Bosanska piramida Sunca’, on pokazuje da je Bosanska piramida Sunca energetski potentna, drugim riječima „živa“ i da njeni pozitivni energetski potencijali još uvijek nisu dovoljno znanstveno istraženi.