Volonteri JU Centar za djecu i odrasle osobe s posebnim potrebama ZDK u Sloveniji na edukativnom kampu

UČEŠĆE NA EDUKATIVNO – VOLONTERSKIM KAMPOVIMA SONČEK SLOVENIJA

JU Centar za djecu i odrasle osobe s posebnim potrebama Zeničko-dobojskog kantona je ove godine u edukativni kamp SONČEK (Slovenija) poslala 2 volontera , koji će zajedno sa učenicima Medicinske škole Zenica boraviti sedam dana.

Stalna edukacija uposlenika i volontera primarni je cilj ove Ustanove, a sve sa ciljem unapređenja inkluzije i omogućavanja adekvatnog ostvarivanja prava osoba s invaliditetom u sistemskim zadatostima.

Ovogodišnji kamp se realizira od 14. 07. do 21.07. 2018. godine u Kopru i Mariboru. Mariborsko društvo za cerebralnu paralizu  SončekSlovenija u svojstvu domaćina obezbjeđuje smještaj i ishranu za volontere i njihove voditelje tokom trajanja kampova.
Forum građana Zenice (FGZ) je zadužen za pripremu i organizaciju posjeta za učenike na edukativno – volonterskim kampovima, a radi se o projektu koji traje već nekoliko godina.
Medicinska škola Zenica i JU Centar za djecu i odrasle osobe s posebnim potrebama ZDK su se opredijelili za učesnike koji će imati priliku učestvovati u programu koji daje mogučnosti spoznaje novih iskustava i praksi, što će im mnogo značiti u budućem radu. JU Centar je poslala poklone za domaćine SONČEK koji su lično izradili korisnici našeih Centara.
Nadamo se dugogodišnjoj uspješnoj saradnji.

 

JU Centar za djecu i odrasle osobe s posebnim potrebama Zeničko-dobojskog kantona