NaslovnicaLokalne TemeVolonteri i d...

Volonteri i dalje aktivni u kompleksu Ravne

Ovogodišnja volonterska akcija u Bosanskoj dolini piramida ušla je u posljednji mjesec, a stotine volontera koje su ove godine stigle u Visoko uradile su mnogo posla na lokacijama Fondacije, ali i na promociji svega što su imali priliku da vide tokom boravka u našoj zemlji.

– Trenutno radimo sa još jednom grupom u kojoj se nalazi između 10 i 15 volontera, a u ovoj grupi su ljudi iz Amerike, Turske, Engleske, Belgije, Italije, Slovenije, Francuske, Kanade i Australije, dakle skoro iz cijelog svijeta ponovo imamo volontere. Što se radova tiče u posljednje dvije sedmice sa ovom grupom, najviše smo i dalje bazirani na tunele Ravne 3, a tokom sedmice smo radili i na tumulusu u Vratnici, kao i na Bosanskoj piramidi Sunca i Bosanskoj piramidi Mjeseca. – ispričala nam je Marie Sophie Gristie, koordinatorica volontera.

U tunelima Ravne 3 pronađen je i novi suhozid, a radi se na čišćenju tunela.

– Pronašli smo novi suhozid, radimo čišćenje tunela Ravne 3, a u narednom periodu do početka oktobra kada i završava volonterska sezona, uradit ćemo pripremu tunela za zimsku pauzu. Pored ovih radova volonteri su učestvovali u uređenju i osvježivanju instalacija i sadržaja u parku „Ravne 2“, kao i u čišćenju i spremanju parka. I ove godine smo uradili jako puno posla zahvaljujući ljudima koji nam dolaze iz cijelog svijeta i ovo je prilika da im se zahvalim na svemu što su učinili tokom ove, zaista uspješne sezone. – kazala nam je Marie Sophie.

Visoko.co.ba/Fondacija APBPS

Komentari

komentara

Ako želite preuzeti tekst ili dio teksta čiji je autor Visoko.co.ba, dužni ste navesti naš portal kao izvor autorskog teksta! Isto se odnosi i na fotografije i video materijale čiji je autor portal Visoko.co.ba ili materijale koji su dati portalu na korištenje.

Član 14. Kodeksa za štampu i online medije BiH: Značajna upotreba ili reprodukcija materijala zaštićenog autorskim pravima zahtijeva izričitu dozvolu nositelja prava, osim ako dozvola nije navedena u samom materijalu.