Uprkos svjetskoj ljubavi prema italijanskoj hrani, istraživanje u kojem je učestvovalo 2000 ispitanika otkrilo je da više od 60 posto njih nije svjesno ispravnih načina pripreme i jedenja tjestenine
Postoji čak deset najčešćih grešaka koje ljudi rade dok jedu italijansku hranu.
Barem tako tvrde stručnjaci iz Napoline koja se bavi proizvodnjom tjestenine i umaka.
Uprkos svjetskoj ljubavi prema italijanskoj hrani, istraživanje u kojem je učestvovalo 2000 ispitanika otkrilo je da više od 60 posto njih nije svjesno ispravnih načina pripreme i jedenja tjestenine.
Ovo su najčešće greške koje čine:
– Hljeb s lukom smatraju dodatkom tjestenini
– Jedu hljeb prije obroka
– Dodaju sir tjestenini
– Nikad ne jedu tjesteninu al dente
– Ne koriste pire od paradajza za pripremu umaka
– Režu špagete kako bi ih skratili
– Dodaju pavlaku carbonari
– Stavljaju ulje u vodu u kojoj se kuha tjestenina
Visoko.co.ba/fokus.ba
Ako želite preuzeti tekst ili dio teksta čiji je autor Visoko.co.ba, dužni ste navesti i postaviti link našeg portala kao izvor autorskog teksta! Isto se odnosi i na fotografije i video materijale čiji je autor portal Visoko.co.ba ili materijale koji su dati portalu na korištenje.
Član 14. Kodeksa za štampu i online medije BiH: Značajna upotreba ili reprodukcija materijala zaštićenog autorskim pravima zahtijeva izričitu dozvolu nositelja prava, osim ako dozvola nije navedena u samom materijalu.