SportKuglanjeVogošća - Bosna 5:3 (3230:3192)

Vogošća – Bosna 5:3 (3230:3192)

U petom kolu Prve lige Federacije u kuglanju, visočka Bosna je doživjela prvi poraz. U derbiju kola bolja je bila ekipa Vogošće rezultatom 5:3, dok je u oborenim čunjevima rezultat bio 3230:3192, što znači samo 38 čunjeva u korist domaćeg sastava. Bosna je lako mogla do jednog boda i bila je potpuno poravnata sa protivnikom sve do posljednje serije u kojoj je podbacio najbolji igrač Dženan Ganić, tako da je trener Lukhodžić odlučio napraviiti zamjenu, pa je uskočio mladi Avdagić i solidno odradio posao. Najbolji rezultat kod Bosne je ostvario Haris Nurudinović koji je oborio 552 čunja, a odmah do njega je bio Kemal Nurudinović sa 549 čunjeva. Emir Lukhodžić je oborio 534, Amir Pređa 522, Tarik Kerkez 512, a Dženan Ganić i Abas Avdagić zajedničkim snagama 503 čunja. Bosna je i pored poraza sačuvala prvo mjesto na tabeli, ali sada isti broj bodova ima i mostarski Zrinjski koji upravo u narednom kolu dolazi u Visoko, pa će to biti još jedan veliki derbi.


Ako želite preuzeti tekst ili dio teksta čiji je autor Visoko.co.ba, dužni ste navesti naš portal kao izvor autorskog teksta! Isto se odnosi i na fotografije i video materijale čiji je autor portal Visoko.co.ba ili materijale koji su dati portalu na korištenje.

Član 14. Kodeksa za štampu i online medije BiH: Značajna upotreba ili reprodukcija materijala zaštićenog autorskim pravima zahtijeva izričitu dozvolu nositelja prava, osim ako dozvola nije navedena u samom materijalu.

NAJNOVIJE