VOF! – Mladi kreativci Gimnazije “Visoko” na Visočkom omladinskom sajmu

Mladi kreativci Gimnazije “Visoko” još jednom su nas iznenadili svojim idejama i pokazali nam svoje kvalitete.

Divan subotnji sunčani dan, 25. septembar, naši učenici su iskoristili za uživanje, a pri tome i koristan rad. Naime, članovi sekcija naše škole izložili su svoje proizvode u Arheološko-turističkom parku „Ravne 2“ povodom Visočkog omladinskog sajma.

Dezinfekcijski sprej na potpuno prirodnoj bazi, koji je svima nama potreban posebno u ovo vrijeme, napravili su članovi Hemijske sekcije uz pomoć profesorice Amre Hrnjić.

Za proizvodnju su koristili sredstva koja su nježna prema koži poput aloe vere, lavande, limuna i hidrogena te time ujedno dobili i proizvod za osvježavanje i opuštanje.

Predivni mirisi lavande i limuna širili su se oko štanda ginazijalaca. Sekcija biologije se pobrinula da ljudima koji odluče svoj vikend provesti u čarima parka “Ravne 2” napravi potpuni ugođaj. Tako da su se na njihovom štandu prolaznici mogli osvježiti uz limunadu ili zasladiti uz neku poslasticu.

Razvne vrste slatkiša, ali i slastica bez šećera mamile su sve prisutne. Profesorica Biologije Mulija Muhamedagić svakodnevno učenicima ukazuje na poboljšanje zdravlja i utječe na stvaranje boljih životnih navika te smo ovom prilikom i mi pokazali da zdravo ujedno može biti i ukusno.

Da brinemo o našoj okolini pokazuju i proizvodi od recikliranog papira od kojeg su naši kreativci pravili podmetače za čaše, korpice te su se tu našle i razne ogrlice, naušnice i kreativne slike.

Likovni radovi naših učenika također su ukrasili štandove i doprinijeli raznovrsnosti u kojoj svako može naći nešto za sebe. Stoga, nadamo se da ste iskoristili prethodni vikend za opuštanje i uživanje u prirodi, i zahvaljujemo svima koji su podržali naše marljive učenike.

Ovaj sajam mladih je bio lijepa prilika da svi pokažu i oslobode svoj kreativni i stvaralački kutak. Sa radošću i zadovoljstvom smo prihvatili ovu obavezu i iskoristili odličnu priliku za razmjenu novih ideja i upoznavanje.

Tekst i fotografije: Alma Sarač 3.c