NaslovnicaZDKVodostaji rij...

Vodostaji rijeka u ZDK-u u porastu, ali još nema izlijevanja iz korita

Vodostaji svih rijeka u Zeničko-dobojskom kantonu su u porastu, ali još uvijek nigdje nije došlo do izlijevanja iz korita – potvrdio je Feni direktor Kantonalne uprave Civilne zaštite ZDK Džavid Aličić.

– Usljed kiše koja je padala proteklih dana, vodostaj rijeka postepeno raste ali je još uvijek ispod nivoa obaviještenja opasnosti od poplava – kazao je on.

Kiša je trenutno i prestala padati, ali i prognostički model koji je za potrebe Ministarstva sigurnosti Bosne i Hercegovine, odnosno Operativno-komunikacijskog centra BiH 112 sačinio Centar za koordinaciju i odgovor na nesreće Evropske komisije (ERCC), ukazuju da na području ovog kantona ne bi trebalo ni biti većih padavina.

– Samim time ne bi trebalo doći ni do većeg dotoka vode u korita rijeka na području našeg kantona – ističe Aličić.

Nije bilo ni dojava o kilizištima, a svi su putevi prohodni.

federalna.ba/Visoko.co.ba

Komentari

komentara

Ako želite preuzeti tekst ili dio teksta čiji je autor Visoko.co.ba, dužni ste navesti naš portal kao izvor autorskog teksta! Isto se odnosi i na fotografije i video materijale čiji je autor portal Visoko.co.ba ili materijale koji su dati portalu na korištenje.

Član 14. Kodeksa za štampu i online medije BiH: Značajna upotreba ili reprodukcija materijala zaštićenog autorskim pravima zahtijeva izričitu dozvolu nositelja prava, osim ako dozvola nije navedena u samom materijalu.