NaslovnicaBiHVodostaji rij...

Vodostaji rijeka rastu: Za sada nema straha od poplava

U Bosni i Hercegovini, zbog obilnih padavina, i dalje je upaljen narandžasti meteoalarm zbog mogućnosti pojave novih i još obilnijih padavina.

Do prije nekoliko dana crveni alarm bio je upaljen za Krajinu, a danas narandžasto upozorenje je na snazi i za istočne, centralne i sjeverne dijelove zemlje.

– Vremenski interval i datum za koje se izdaje upozorenje je 24. maj, od 18 sati do 25. maja u 12 sati – stoji u upozorenju.

Očekivana količina padavina bit će od 30 do 60 litara po metru kvadratnom. S tim u vezi vidljivo je da je vodostaj rijeka u porastu. Najviši vodostaj dostigla je rijeka Sana od 178 centimetara.

I rijeka Bosna u Reljevu bilježi povećanje vodostaja te iznosti 142 centimetra. Još uvijek nema straha od poplava iako meteorolozi upozoravaju na oprez.

Komentari

komentara

Ako želite preuzeti tekst ili dio teksta čiji je autor Visoko.co.ba, dužni ste navesti naš portal kao izvor autorskog teksta! Isto se odnosi i na fotografije i video materijale čiji je autor portal Visoko.co.ba ili materijale koji su dati portalu na korištenje.

Član 14. Kodeksa za štampu i online medije BiH: Značajna upotreba ili reprodukcija materijala zaštićenog autorskim pravima zahtijeva izričitu dozvolu nositelja prava, osim ako dozvola nije navedena u samom materijalu.