Sastojci:
150 g palente
150 g brašna
prašak za pecivo
vanilin-šećer
kašičica cimeta
prstohvat soli
200 g smeđeg šećera
2 jaja
125 g margarina
100 g svježeg sira
150 ml jogurta
400 g jagoda (ili nekog drugog voća)
Priprema:
Margarin otopite i ostavite da se prohladi. Razdvojite bjelanca i žumanca pa bjelanca sa prstohvatom soli umutite u snijeg. Dodajte žumanca, sir, jogurt, marga-rin i šećer i sve dobro izmiksajte. U umućenu smjesu dodajte pomiješane suve sastojke (palentu, brašno, prašak za pecivo, vanilin-šećer i cimet) pa sve ručno dobro izmiješajte. Jagode isjeckajte na deblje listiće pa i njih umiješajte u smjesu. U okrugli kalup saspite umućenu smjesu te pecite u prethodno zagrijanoj rer-ni na 180 stepeni Celzijusa, oko 35 do 40 minuta.
Visoko.co.ba/nezavisne.com
Ako želite preuzeti tekst ili dio teksta čiji je autor Visoko.co.ba, dužni ste navesti i postaviti link našeg portala kao izvor autorskog teksta! Isto se odnosi i na fotografije i video materijale čiji je autor portal Visoko.co.ba ili materijale koji su dati portalu na korištenje.
Član 14. Kodeksa za štampu i online medije BiH: Značajna upotreba ili reprodukcija materijala zaštićenog autorskim pravima zahtijeva izričitu dozvolu nositelja prava, osim ako dozvola nije navedena u samom materijalu.