BiHVMBiH: Sve spremno za sjednicu Vijeća za stabilizaciju i pridruživanje BiH -...

VMBiH: Sve spremno za sjednicu Vijeća za stabilizaciju i pridruživanje BiH – EU

Vijeće ministara Bosne i Hercegovine usvojilo je Poziciju Bosne i Hercegovine о procesu stabilizacije i pridruživanja za 5. sastanak Vijeća zа stabilizaciju i pridruživanje BiH – EU, koji će biti održan 19. jula u Bruxellesu.

Pozicija BiH, u koju su uvršteni komentari i sugestije izneseni u okviru Kolegija za evropske integracije koji je danas usvojio ovaj dokument, snažno naglašava strateško opredjeljenje Bosne i Hercegovine za punopravno članstvo u Europskoj uniji, nakon dobivanja statusa kandidata.

Na sjednici je dana saglasnost na predloženi sastav delegacije BiH za 5. sastanak, koje će predvoditi predsjedavajuća Vijeća ministara BiH Borjana Krišto. U delegaciji će, među ostalim, biti zamjenik predsjedavajuće i ministar obrane BiH Zukan Helez, ministar vanjske trgovine i ekonomskih odnosa BiH Staša Košarac, uz predstavnike Ministarstva vanjskih poslova, Direkcije za evropske integracije i Misije BiH pri Evropskoj uniji.

Prethodno je Vijeće ministara BiH usvojilo Informaciju Stalne delegacije Bosne i Hercegovine u okviru Vijeća zа stabilizaciju i pridruživanje Bosna i Hercegovina – EU u vezi s ovim sastankom.

Visoko.ba/federalna.ba/Fena


Ako želite preuzeti tekst ili dio teksta čiji je autor Visoko.co.ba, dužni ste navesti naš portal kao izvor autorskog teksta! Isto se odnosi i na fotografije i video materijale čiji je autor portal Visoko.co.ba ili materijale koji su dati portalu na korištenje.

Član 14. Kodeksa za štampu i online medije BiH: Značajna upotreba ili reprodukcija materijala zaštićenog autorskim pravima zahtijeva izričitu dozvolu nositelja prava, osim ako dozvola nije navedena u samom materijalu.

NAJNOVIJE