NaslovnicaSportKošarkaVlasniku Suns...

Vlasniku Sunsa suspenzija i novčana kazna od 10 milijuna dolara

Vlasnik NBA momčadi Phoenix Sunsa i ženske WNBA ekipe Phoenix Mercuryja Robert Sarver kažnjen je s deset milijuna dolara i jednogodišnjom suspenzijom.

Kazna je uslijedila nakon istrage o Sarverovom rasističkom izražavanju i neprimjerenom seksističkom ponašanju prema zaposlenicama.

Istraga pokrenuta prije deset mjeseci otkrila je da je Sarver koristio rasno uvredljiv jezik u razgovorima s tamnoputim igračima, trenerima i osobljem, odnosno da je zabranjenu riječ N….. upotrijebio najmanje pet puta u obraćanju drugima, a u obrazloženju odluke navedeno je i da se neprimjereno ponašao prema zaposlenicama koristeći neprikladne komentare vezane za seks na radnom mjestu kao i za njihov fizički izgled.

– Sarver je sudjelovao u ponašanju koje je jasno kršilo uobičajene standarde na radnom mjestu, stoji među ostalim u odluci NBA lige.

Jednogodišnja suspenzija uključuje zabranu obavljanja svih dužnosti u Sunsima i Mercuryju, a Sarver se ne smije pojavljivati u dvorani ni u ostalim klupskim prostorijama te će morati pohađati tečaj o poštovanju i prikladnom ponašanju na radnom mjestu.

– Iako se ne slažem u potpunosti s izviješćem NBA lige, želio bih se ispričati za svoje riječi i postupke koji su uvrijedili naše zaposlenike, Preuzimam punu odgovornost za ono što sam učinio i žao mi je za bol koju sam uzrokovao. Ove pogreške nisu u skladu s mojom osobnom filozofijom i vrijednostima, rekao je Sarver u izjavi putem Sunsa.

Hrt.hr / Visoko.co.ba

Komentari

komentara

Ako želite preuzeti tekst ili dio teksta čiji je autor Visoko.co.ba, dužni ste navesti naš portal kao izvor autorskog teksta! Isto se odnosi i na fotografije i video materijale čiji je autor portal Visoko.co.ba ili materijale koji su dati portalu na korištenje.

Član 14. Kodeksa za štampu i online medije BiH: Značajna upotreba ili reprodukcija materijala zaštićenog autorskim pravima zahtijeva izričitu dozvolu nositelja prava, osim ako dozvola nije navedena u samom materijalu.