Vlade Divac posjetio Bosansku dolinu piramida – Ponosan sam na dr. Osmanagića i sva otkrića

Čuveni košarkaš Vlade Divac danas (četvrtak, 12.novembar 2020.) je posjetio Bosansku dolinu piramida.

Vlade Divac nakon Sarajeva posjetio i Bosansku dolinu piramida

Ponosan sam na dr. Osmanagića i sva otkrića

Jedan od najboljih košarkaša Balkana svih vremena, čuveni Vlade Divac, zajedno sa suprugom Snežanom u četvrtak  je posjetio Visoko i Bosansku dolinu piramida. U Visokom je goste dočekao dr. Semir Osmanagić a vrijeme koje su imali iskoristili su za posjet Muzeju Fondacije, kao i Prahistorijskom kompleksu tunela Ravne, dok su obišli i dio parka „Ravne 2“.

– Supruga je bila ovdje prije par godina i pričala mi je o ovom veličanstvenom otkriću, i imao sam želju da dođem i da se uvjerim u ono što sam već u glavi imao, da je ovo nešto veliko za čovječanstvo i da svi trebamo da budemo dio ovog projekta, da pomognemo da se sve ovo usavrši. Iako mi je ovo prvi posjet, sve sam pratio putem interneta, sva dešavanja, a drago mi je da sam i lično sve doživio. Nadam se da će ljudi iz cijelog svijeta posjećivati ovo mjesto, ono je dio naše kulture, našeg podneblja i ponosan sam na dr. Osmanagića na svemu što je otkrio. – kazao nam je Divac.

Dva posjeta najboljeg tenisera svijeta Novaka Đokovića promovisala su Bosansku dolinu piramida u cijelom svijetu, pa i među sportistima, pa smo Vladu pitali da li će i on pozvati sportiste na dolazak u Visoko, odnosno da li će postati ambasador ovog projekta u svijetu. – Ambasador projekta ću biti bez ikakvih očekivanja, ovo je mjesto važno za cijelu našu civilizaciju. Čuo sam se i s Novakom, rekao mi je svoje doživljaje, a ja ću njemu prenijeti svoje. Ovo je prelijepo, ne samo za sportiste, već za sve ljude, a ja ću definitivno dolaziti ovamo ponovo, iako živim u Americi, često sam na našim prostorima, tako da mi nije daleko da dođem. – kazao nam je Divac.

FOTO:

  1. Divac u parku „Ravne 2“ s dr. Osmanagićem (Divac i Osmanagic)
  2. Vlade posjetio i tunele Ravne (Divac u tunelima)
  3. Sa pažnjom slušao predavanje u Muzeju Fondacije (Vlade u Muzeju)