Vladan Lončar najbolji strijelac turnira “Rukomet je moja budućnost” u Bugojnu

Osvrt visočkog trenera Zdenka Antovića

1119
Vladan Lončar, bh. reprezentativac najbolji strijelac na turniru "Rukomet je moja budućnost" u Bugojnu

Plasman na rukometnom turniru „Rukomet je moja budućnost“, koji se igrao u Bugojnu od 2-5. aprila 2015. pod pokroviteljstvom Rukometnog saveza Katara, okončan je sljedećim poretkom:

1. Slovenija             4. Katar                   7. BiH

2. Hrvatska             5. Slovačka              8. Makedonija

3. Poljska               6. Srbija

Sam plasman je pravi odraz stanja i ulaganja u rukomet u pojedinim zemljama. Od selekcija iz našeg okruženja najviše su pružili Slovenci (očekivano), a blizu su im i Hrvati. Srbija je došla sa kombinovanom ekipom i sa dosta mlađih igrača od 1996-og. godišta (i nekolicinom iz BIH iz seklecioniranja koje vrše u našoj zemlji), pa šesto mjesto i nije odraz pravog kvaliteta, dok je Makedonija razočarala.

Zbog „iznenadnog“ otkaza dvojice igrača iz Ljubuškog: Pavlaka i Hrstića, te nedolaska Starčevića i njemačkog Gumerbaha, zbog povrede nosa, naša selekcija je ostala bez odgovora: koliko može u maksimalnim uslovima?!
Slovenija je prva uz zadivljujući sistem koji tamo egzistira u radu sa mladima. Iz te selekcije je i najbolji golman Urh Krstelić. Najbolji igrač turnira je Petar Medić iz Hrvatske, a najbolji strijelac je Vladan Lončar iz bosanskohercegovačke selekcije, odnedavno član Szegeda, mađarskog učesnika Lige prvaka.
Oko proglašenja Lončara za najboljeg strijelca bilo je i malo polemike zbog, u prvi mah, greške u prebrojavanju ukupno postignutih golova, no na kraju je konkurentni slovački igrač ipak završio na drugoj poziciji.

Komentari

komentara

Ako želite preuzeti tekst ili dio teksta čiji je autor Visoko.co.ba, dužni ste navesti naš portal kao izvor autorskog teksta! Isto se odnosi i na fotografije i video materijale čiji je autor portal Visoko.co.ba ili materijale koji su dati portalu na korištenje.

Član 14. Kodeksa za štampu i online medije BiH: Značajna upotreba ili reprodukcija materijala zaštićenog autorskim pravima zahtijeva izričitu dozvolu nositelja prava, osim ako dozvola nije navedena u samom materijalu.