Vladan Lončar godinu dana u slovenskom RK Gorenje

Povremeni reprezentativac Bosne i Hercegovine, Vladan Lončar, potpisao je za RK Gorenje Velenje.

Lončar je karijeru započeo u RK Bosna iz Visokog, potom prelazi u Pick Szeged kao jedan od najperspektivnijih mladih igrača u Evropi. Nakon Segeda nastupao je za Granollers i mađarski Gyongyosi a pozom i za Nexe iz Našisa odakle je otišao u Dobovu.

“Veoma sam sretan što sam potpisao ugovor sa klubom poput Gorenja Velenje. I prije transfera u Pick Szeged, Velenje je bilo na mojoj listi klubova za koje želim igrati i drago mi je što je sada pružena prilika, što sam naravno rado prihvatio. Gorenje Velenje je oduvijek bilo veliko ime u rukometnom svijetu, tako da su ambicije velike i sigurno ćemo se potruditi dati sve od sebe u narednoj sezoni, boriti se do kraja i dokazati svoju kvalitetu, kako u Sloveniji, tako i u Europi. “ izjavio je Lončar nakon potpisivanja ugovora.

Prošle sezone je postigao 67 golova i odigrao 22 utakmice za Dobove.

“U kratkom vremenu bili smo prinuđeni pronaći zamjenu za Okleščen i mislim da smo našli najoptimalnije rješenje na tržištu, s obzirom na mogućnosti kluba. Drago mi je što u naš klub dolazi ambiciozni, motivirani igrač koji zna našu ligu i uvijek je imao želju za dolaskom u Velenje. Nadam se da će se u narednoj sezoni svojim igrama i on dokazati i da se pokaže kao pravo pojačanje “. istakao je Zoran Jovičić, trener Gorenja Velenja.

Svijet rukometa