NaslovnicaZDKPolitikaVlada ZDK u O...

Vlada ZDK u OŠ “Mak Dizdar” Zenica uložila 950.000 KM

U Osnovnoj školi “Mak Dizdar” u Zenici, na svečanosti povodom Dana škole, ozvaničen je završetak projekta utopljavanja školske zgrade za koji je Ministarstvo za obrazovanje, nauku, kulturu i sport Zeničko-dobojskog kantona u proteklih godinu dana izdvojilo 950.000 KM.

Svoj 93. rođendan škola je dočekala u novom ruhu sa novom fasadom, stolarijom i krovom, rekonstruisanim instalacijama grijanja te energetski efikasnom rasvjetom.

Resorni ministar Spahija Kozlić rekao je da je ovo treća škola u Zenici u kojoj je završena rekonstrukcija u okviru programa “Energetska efikasnost u BiH”, a bila je i među prvim školama koje su dobile produženi boravak za učenike.

-Ministarstvo će i dalje ulagati u ovu školu, a naredna ulaganja će, prije svega, biti usmjerena na rekonstrukciju mokrih čvorova, fiskulturne sale i sportskih školskih terena – kazao je ministar Kozlić.

Najavio je da je do iduće školske godine planiran završetak radova na svim školama i fakultetima Univerziteta u Zenici koji su obuhvaćeni projektom “Energetska efikasnost u BiH” koji finansira Vlada Zeničko-dobojskog kantona iz kredita Svjetske banke vrijednog 11 miliona KM, kao i drugih investicija koje se realiziraju sa međunarodnim partnerima.

Naveo je da je do sada u okviru ove jedne od najvećih investicija kantonalne Vlade u infrastrukturu obrazovanja završena rekonstrukcija 20 zgrada škola i fakulteta, a tokom ljeta očekuje se završetak radova na preostalim školama.

Press služba ZDK / Visoko.co.ba

Komentari

komentara

Ako želite preuzeti tekst ili dio teksta čiji je autor Visoko.co.ba, dužni ste navesti naš portal kao izvor autorskog teksta! Isto se odnosi i na fotografije i video materijale čiji je autor portal Visoko.co.ba ili materijale koji su dati portalu na korištenje.

Član 14. Kodeksa za štampu i online medije BiH: Značajna upotreba ili reprodukcija materijala zaštićenog autorskim pravima zahtijeva izričitu dozvolu nositelja prava, osim ako dozvola nije navedena u samom materijalu.