Vlada ZDK traži da se hitno sanira oštećenje na putu Nemila – Bistričak

Vlada Zeničko-dobojskog kantona izražava žaljenje zbog oštećenja na dijelunovoizgrađenog regionalnog puta Nemila – Bistričak, koje se, kako je utvrđeno, najvjerovatnije desilo usljedpucanja cjevovoda MHE „Bistričak“, koji se nalazi u trupu saobraćajnice. Rekonstrukcija navedene dionice završena je prošlog mjeseca, a finansirana je sredstvima Budžeta ZDK-a u iznosu od milion KM.

Ministarstvo za prostorno uređenje, promet i komunikacije i zaštitu okoliša te Kantonalna direkcija za ceste ZDK su zaduženi da provedu temeljitu istragu i ukoliko se potvrde dosadašnja saznanja o uzrocima oštećenja, nalože vlasniku cjevovoda da put vrati u prvobitno stanje te preduzme mjere kako se ovakve havarije u buduće ne bi ponavljale.

Vlada Zeničko-dobojskog kantona molimještane za strpljenje dok se ne izvrši sanacija oštećenja te još jednom potvrđuje svoje opredjeljenje da kroz ulaganja u putnu infrastrukturu, koja je teško oštećena u poplavama 2014. godine, stvori uslove za normalan život stanovnika natom području.

Press služba ZDK