NaslovnicaZDKVlada ZDK odo...

Vlada ZDK odobrila plan upisa na prvom doktorskom studiju Lingvistike na UNZE-u

Vlada Zeničko-dobojskog kantona usvojila je danas prijedlog Odluke o davanju saglasnosti na Plan upisa studenata u prvu godinu Trećeg ciklusa studija, studijski program Doktorski studij iz Lingvistike na Filozofskom fakultetu Univerziteta u Zenici (UNZE) u akademskoj 2021/2022. godini.

Ovo je prvi put da UNZE pokreće Doktorski studij iz Lingvistike. Utvrđena je i upisna kvota studenata za taj studijski program, prema Elaboratu koji je ranije utvrđen na Vladi i Skupštini ZDK. Radi se o upisu osam redovnih-samofinansirajućih studenata Lingvistike.

– To je studij koji podrazumijeva više jezika, koji se izučavaju na Filozofskom fakultetu u Zenici. Nakon ovoga, oni mogu pokrenuti procedure realizacije samog doktorskog studija – istakao je ministar obrazovanja, nauke kulture i sporta ZDK prof. dr. Spahija Kozlić, koji je sjednicom rukovodio kao premijer po ovlaštenju, umjesto odsutnog premijera Mirnesa Bašića.

Prema prijedlogu Ministarstva za rad, socijalnu politiku u izbjeglice utvrđen je i Program obilježavanja „Dječije nedjelje“ u ZDK za 2021. godinu, za što su odobrena i sredstava u iznosu od 15.000 KM. Najveći dio aktivnosti, 5. oktobra, bit će realiziran u OŠ “Meša Selimović” u Zenici.

Usvojen je i prijedlog Odluke o uvećanju sredstava u Budžetu Zeničko-dobojskog kantona za 2021. godinu Ministarstvu privrede za 400.000 KM.

Fena / Visoko.co.ba

Komentari

komentara

Ako želite preuzeti tekst ili dio teksta čiji je autor Visoko.co.ba, dužni ste navesti naš portal kao izvor autorskog teksta! Isto se odnosi i na fotografije i video materijale čiji je autor portal Visoko.co.ba ili materijale koji su dati portalu na korištenje.

Član 14. Kodeksa za štampu i online medije BiH: Značajna upotreba ili reprodukcija materijala zaštićenog autorskim pravima zahtijeva izričitu dozvolu nositelja prava, osim ako dozvola nije navedena u samom materijalu.