NaslovnicaZDKPolitikaVlada ZDK na ...

Vlada ZDK na čelu s premijerkom Mehmedić boravila u radnoj posjeti Općini Maglaj

Članovi Vlade Zeničko-dobojskog kantona na čelu s premijerkom Amrom Mehmedić boravili su u radnoj posjeti Općini Maglaj, gdje su s općinskim načelnikom Mirsadom Mahmutagićem i njegovim prvim saradnicima razgovarali o saradnji dva nivoa vlasti.

 

Premijerka Mehmedić je rekla da se Vlada opredijelila da posjeti sve jedinice lokalne samouprave u ovom kantonu te da je sastanak u Općini Maglaj bio veoma koristan, jer se razgovaralo o strateškim opredjeljenjima, unapređenju saradnje i najznačajnjim projektima u ovoj općini u narednom periodu.

– Svjesni smo činjenice da se najveći dio potreba lokalnog stanovništva rješava u jedinicama lokalne samouprave, a da Vlada ZDK mora biti partner načelnicima i gradonačelnicima kako bismo zajednički stvarali što bolje uslove i preduslove za poboljšanje kvaliteta života u našim gradovima i općinama – rekla je premijerka ZDK.

 

Općinski načelnik Mahmutagić izrazio je zadovoljstvo prvom kolektivnom posjetom članova Vlade otkad je izabran za načelnika prije šest godina, naglasivši da je Vlada na čelu s premijerkom Mehmedić u prvih nekoliko mjeseci rada pokazala da ima razumijevanje za potrebe svih građana u svim oblastima života.

 

– Imali smo priliku da prezentiramo određene probleme s kojima se susrećemo mi u lokalnim zajednicama, kako bismo zajednički išli u njihovo rješavanje i unapređenje saradnje. Vlada je pokazala dobre namjere i već ima rezultate tako da vjerujem da će ovo biti najbolja Vlada ZDK-a – rekao je načelnik Mahmutagić.

 

Vlada je do sada posjetila Grad Zenicu, Općinu Tešanj, Grad Visoko, Općinu Kakanj, Grad Zavidoviće i Općinu Žepče, krenuvši od najveće do najmanje jedinice lokalne samouprave, u narednom periodu planirane su posjete i ostalim općinama u ovom kantonu.

 

Press služba ZDK / Visoko.co.ba

Komentari

komentara

Ako želite preuzeti tekst ili dio teksta čiji je autor Visoko.co.ba, dužni ste navesti naš portal kao izvor autorskog teksta! Isto se odnosi i na fotografije i video materijale čiji je autor portal Visoko.co.ba ili materijale koji su dati portalu na korištenje.

Član 14. Kodeksa za štampu i online medije BiH: Značajna upotreba ili reprodukcija materijala zaštićenog autorskim pravima zahtijeva izričitu dozvolu nositelja prava, osim ako dozvola nije navedena u samom materijalu.