Vlada ZDK izdvojila 480.000 KM za „Izgradnju rezervoara Dubrave“, a “ljubičanstvena” spinuje „Jer mi i dalje radimo“

POKUŠAJ IZAZIVANJA SUOSJEĆANJA NARODA PREMA VISOČKOJ ODLAZEĆOJ VLASTI

Više od godinu dana je trebalo da se odobrena sredstva Vlade ZDK na čijem je čelu tada bio današnji izabrani gradonačelnik Visokog Mirza Ganić počnu koristiti. Naime, Vlada ZDK je 21.OKT 2019. godine odobrila sredstva u iznosu od 480.000 KM, te dala saglasnost Ministarstvu za poljoprivredu, vodoprivredu i šumarstvo da ista sredstva prenese na Grad Visoko za realizaciju projekta „Izgradnja rezervoara Dubrave“.

Nakon više od godinu dana započeta je realizacija projekta. Patetična objava „Jer mi i dalje radimo“ je ništa drugo do pokušaja izazivanja suosjećanja naroda. Naravno da radite i da treba da radite. To što ste gospođo Amra Babić izgubili izbore ne daje Vam za pravo da blokirate rad JKP Visoko.

Nažalost, i ovo je dokaz koliko je bivša gradonačelnica svojatala javna preduzeća i javne ustanove. Ne treba, niti smije, biti blokiran rad javnih preduzeća/ustanova samo zato što je došlo do promjene izvršne vlasti. Preduzeća i ustanove moraju raditi profesionalno, u skladu sa zakonom, izvještaje o svom radu podnositi Gradskom vijeću, bez obzira ko je na poziciji u izvršnoj i zakonodavnoj vlasti.

Gospođo Babić, ne radite Vi, radi javno preduzeće. To što je član Vaše porodice slučajno ili ne na rukovodećem mjestu u ovom preduzeću ne znači da će, niti da može, blokirati rad preduzeća samo zato što ste Vi izborni gubitnik.

Ban.ba