BiHVlada RS iznenada povukla zakon o NVO iz skupštinske procedure

Vlada RS iznenada povukla zakon o NVO iz skupštinske procedure

Vlada RS povukla je iz skupštinske procedure Prijedlog zakona o posebnom registru i javnosti rada neprofitnih organizacija.

Prijedlog zakona povučen je neposredno pred samo razmatranje te tačke dnevnog reda na sjednici Narodne skupštine RS, a poslanike je o tome obavijestio ministar pravde RS Miloš Bukejlović.

– Vlada RS, u skladu s Poslovnikom, iz skupštinske procedure povlači Prijedlog zakona o posebnom registru i javnosti rada neprofitnih organizacija – rekao je kratko Bukejlović bez daljeg objašnjenja.

Ovaj zakon je usvojen u NSRS u formi nacrta, a naišao je na brojne kritike nevladinog sektora i međunarodne zajednice u BiH.

Visoko.ba/federalna.ba/Fena


Ako želite preuzeti tekst ili dio teksta čiji je autor Visoko.co.ba, dužni ste navesti naš portal kao izvor autorskog teksta! Isto se odnosi i na fotografije i video materijale čiji je autor portal Visoko.co.ba ili materijale koji su dati portalu na korištenje.

Član 14. Kodeksa za štampu i online medije BiH: Značajna upotreba ili reprodukcija materijala zaštićenog autorskim pravima zahtijeva izričitu dozvolu nositelja prava, osim ako dozvola nije navedena u samom materijalu.

NAJNOVIJE