BiHVlada KS podržala Čengića: Nasilje neće slomiti odlučnost da se borimo za...

Vlada KS podržala Čengića: Nasilje neće slomiti odlučnost da se borimo za mir, sigurnost i pravdu

Vlada Kantona Sarajevo oštro osuđuje napad na kuću načelnika Općine Stari Grad Sarajevo Irfana Čengića. Takvi kukavički činovi nasilja protiv javnih službenika su, kako se navodi u reakciji Vlade, neprihvatljivi i protive se svim principima demokratije i vladavine prava.

– Obećavamo maksimalne napore i saradnju sa svim relevantnim institucijama kako bismo otkrili počinioce i naredbodavce ovog gnusnog napada. Niko neće biti iznad zakona, a oni koji stoje iza ovog čina nasilja moraju biti privedeni pravdi. Podržavamo načelnika Čengića i njegovu posvećenost javnom služenju. Nasilje neće slomiti našu odlučnost da se borimo za mir, sigurnost i pravdu u našoj zajednici – poručuju iz Vlade KS.

Pozivaju sve građane koji imaju bilo kakve informacije o ovom incidentu da ih podijele s nadležnim organima, kako bi zajedno osigurali da se ovakvi događaji više ne ponove, saopćeno je iz Službe za protokol i press KS.

Visoko.ba/federalna.ba/Fena


Ako želite preuzeti tekst ili dio teksta čiji je autor Visoko.co.ba, dužni ste navesti naš portal kao izvor autorskog teksta! Isto se odnosi i na fotografije i video materijale čiji je autor portal Visoko.co.ba ili materijale koji su dati portalu na korištenje.

Član 14. Kodeksa za štampu i online medije BiH: Značajna upotreba ili reprodukcija materijala zaštićenog autorskim pravima zahtijeva izričitu dozvolu nositelja prava, osim ako dozvola nije navedena u samom materijalu.

NAJNOVIJE