NaslovnicaPreporukaVlada KS otvo...

Vlada KS otvorila konkurs: Za filmske projekte izdvaja 700 hiljada KM

Vlada Kantona Sarajevo otvorila je javni poziv za predlaganje projekata za sufinansiranje proizvodnje dugometražnog igranog, kratkog igranog i dokumentarnog filma, animiranog filma i razvoj dramskih serija za 2021. godinu.

Prema pozivu koji je objavljen na zvaničnoj stranici Vlade KS ukupan iznos predviđen Programom utroška sredstava tekućih i kapitalnih transfera utvrđenih Budžetom Kantona Sarajevo Ministarstva kulture i sporta KS je 700.000 KM.

Pravo prijave za dodjelu sredstava za sufinansiranje proizvodnje dugometražnog igranog, kratkog igranog i dokumentarnog filma, animiranog filma i razvoj dramskih serija imaju pravne osobe registrirane za obavljanje filmske i video djelatnosti sa sjedištem u Kantonu Sarajevo – producenti.

Konkurs je otvoren 14. septembra, a prijave je moguće poslati do 5. oktobra 2021. godine.

 

 

 

 

 

 

 

Visoko.co.ba/klix.ba

Komentari

komentara

Ako želite preuzeti tekst ili dio teksta čiji je autor Visoko.co.ba, dužni ste navesti naš portal kao izvor autorskog teksta! Isto se odnosi i na fotografije i video materijale čiji je autor portal Visoko.co.ba ili materijale koji su dati portalu na korištenje.

Član 14. Kodeksa za štampu i online medije BiH: Značajna upotreba ili reprodukcija materijala zaštićenog autorskim pravima zahtijeva izričitu dozvolu nositelja prava, osim ako dozvola nije navedena u samom materijalu.