Vlada FBIH: O prodaji trafostanice KTK Visoko čime bi se izmirio dio duga “Elektroprenosu BiH”

752
Foto: Arhiv/Neven Krajišnik

Vlada FBiH danas je usvojila informaciju Federalnog ministarstva energije, rudarstva i industrije u vezi s prodajom udjela privrednog društva KTK “Visoko” d.d. Visoko u vlasništvu trafostanice 110/35/10 kV, saopćila je Vlada FBiH.

Vlada je zadužila Agenciju za privatizaciju u FBiH, Elektroprenos Bosne i Hercegovine d.d. Banja Luka, Federalno ministarstvo energije, rudarstva i industrije, te menadžment KTK “Visoko” da predlože po jednog člana u radnu grupu za rješavanje statusa dijela imovine ovog privrednog društva i da u roku od 15 dana predlože rješenje.

U informaciji je navedeno da je KTK sa Elektroprenosom Sarajevo još 2.6.1972. godine sklopio Ugovor o međusobnim odnosima u eksploataciji trafostanice, kojim je utvrđeno da su troškovi izgradnje objekta bili 6.300.000 dinara.

Od tog iznosa je Elektroprenos uplatio 2.100.000 dinara, a KTK 4.200.000 dinara. Stoga je Elektroprenos suvlasnik s jednom, a KTK s dvije trećine objekta. KTK “Visoko” se, u svrhu izmirenja dugovanja za električnu energiju, obratio “Elektroprenosu BiH” ponudom da dio duga izmiri prodajom u udjelu trafostanice.

Fena / Visoko.co.ba

Komentari

komentara