ZanimljivostiVivo V29e stigao na globalno tržište

Vivo V29e stigao na globalno tržište

Vivo je u augustu u Indiji predstavio smartphone V29e, koji je sada dostupan i na međunarodnim tržištima i to sa značajnim promjenama.

Model za Indiju pokreće Snapdragon 695 procesor te ima kameru od 64 MP, no Vivo je sada predstavio novu verziju za međunarodna tržišta, koja donosi neke promjene dizajna i specifikacija.

Za početak, “međunarodni” Vivo V29e posjeduje manji 6,67-inčni AMOLED ekran umjesto 6,78-inčnog ekrana, dok je i maksimalna svjetlina smanjena s 1.300 na 1.150 nita. Ovaj ekran ne podržava 1,5 milijardni boja i HDR10+, no frekvencija osvježavanja iznosi 120Hz te se ispod njega nalazi senzor za otisak prsta.

Razlika je i u bateriji. Indijska verzija smartphonea ima bateriju kapaciteta 5.000 mAh, dok globalni model napaja baterija kapaciteta 4,800 mAh. Međutim, obje podržavaju 44W punjenje.

Ima razlike i u segmentu kamera. Obje verzije posjeduju tri kamere, glavnu od 64 MP s optičkom stabilizacijom slike, ultraširoku od 8 i selfie kameru od 50 MP. No, otvor blende primarne i selfie kamere je drugačiji, kao i bljeskalica jer je u slučaju globalne verzije tu okrugla Smart Aura Light bljeskalica.

Globalni V29e nema microSD slot, no posjeduje IP54 certifikat. U njegovom Snapdragon 695 procesoru je Kryo 650 Silver jezgro “clockovano” na 1,8GHz, a ne na 1,7 GHz. Također, globalna verzija je 0,1 mm deblja i 9 grama teža od indijske. Dostupna je u tri boje ovisno o regiji, a to su crna, plava i zlatna. Procesor je uparen s 12 GB RAM-a i 256 GB interne memorije.

Cijena iznosi oko 315 eura.

 

 

 

 

Visoko.co.ba/klix.ba


Ako želite preuzeti tekst ili dio teksta čiji je autor Visoko.co.ba, dužni ste navesti naš portal kao izvor autorskog teksta! Isto se odnosi i na fotografije i video materijale čiji je autor portal Visoko.co.ba ili materijale koji su dati portalu na korištenje.

Član 14. Kodeksa za štampu i online medije BiH: Značajna upotreba ili reprodukcija materijala zaštićenog autorskim pravima zahtijeva izričitu dozvolu nositelja prava, osim ako dozvola nije navedena u samom materijalu.

NAJNOVIJE