NaslovnicaBiHKulturaViva škola fi...

Viva škola filma: “Ljubav u kasabi” kratki igrani film mladih iz Višegrada

U tri dana filmske radionice, učenici SŠC “Ivo Andrić” iz Višegrada upoznali su se sa “jezikom” i osnovama sedme umjetnosti.

oristeći svoje kreativne zamisli i filmsku opremu, ovi mladi ljudi su pripovjetku Ive Andrića pretočili u ozbiljan igrani film. Vječita tema “zabranjene ljubavi” između dvoje mladih, različite religije je vijekovni tabu na ovim, našim prostorima.

Iskoristivši preljepe lokacije “grada muzeja” Višegrada i autentičnim kostimima su nas ovim filmom vratili u neka davna vremena ali i pokazali da je budoćnost Bh kinematografije sigurna.

Ovo je prvo gostovanje Viva škole filma u Višegradu, a film ovih mladih autora će se takmičiti za jednu od vrijednih nagrada na 5. Viva film festivalu u septembru 2019.

Pokrovitelj ove radionice je bila OSCE misija u Bih, a stalni prijatelji: AvteraBH, Mekline, BHRT, Canon, SlovakAid, VW, Porsche BiH, Podravka i Lipa voda…

Ovo je bila 15. ovogodišnja radionica, a za Viva karavan nema odmora i ljetnje pauze…

Vidimo se uskoro i u vašem gradu.

 

Visoko.co.ba/VIVA film festival

Komentari

komentara

Ako želite preuzeti tekst ili dio teksta čiji je autor Visoko.co.ba, dužni ste navesti naš portal kao izvor autorskog teksta! Isto se odnosi i na fotografije i video materijale čiji je autor portal Visoko.co.ba ili materijale koji su dati portalu na korištenje.

Član 14. Kodeksa za štampu i online medije BiH: Značajna upotreba ili reprodukcija materijala zaštićenog autorskim pravima zahtijeva izričitu dozvolu nositelja prava, osim ako dozvola nije navedena u samom materijalu.