Vispakova espresso kafa od sada će se piti i u Egiptu

Egipat je 26. zemlja u svijetu u koju kompanija Vispak izvozi svoje proizvode

2238

Bosanskohercegovačka prehrambena industrija Vispak iz Visokog plasirala je prve količine Vispak espresso kafe na tržište Egipta, prenosi bh. novinska agecnija Patria.

Egipat je 26. zemlja u svijetu u koju kompanija Vispak izvozi svoje proizvode.

Menadžer izvoza kompanije Vispak Muhamed Muzaferija rekao je da je u prvom kontingentu iz Visokog u Egipat isporučeno 1,7 tona Vispakovog espressa.

– Isporuka je uslijedila nakon veoma uspješnog nastupa na sajmu u Kairu, gradu u kojem radi 15.000 kafea i restorana. Imamo velike planove sa Vispakovim espressom, ali i sa ostalim brandovima AS GROUP – rekao je Muzaferija, dodajući da su Vispakov kvalitet i cijena u potpunosti konkurentni velikim svjetskim proizvađačima.

Vispakov espresso samo je jedan je od brendova ove renomirane bosanskohercegovačke kompanije. Počeo se proizvoditi 1974. godine.

Espresso je pripremljen od najkvalitetnijih sorti sirovih kafa i namijenjen je poznavaocima dobre talijanske espresso kafe. To je kafa punog, bogatog okusa koji je intenzivan te ugodnog mirisa. Dobro pripremljena kafa ima kremastu, svijetlosmeđu boju.

Od 1987. godine pojavljuje se jedinstveno pakovanje od 1,5 kg koje se na tržištu zadržalo i danas. Sa ciljem što boljeg plasmana, usluge i praćenja ovog specifičnog dijela tržišta, formiran je HORECA segment koji u potpunosti prati kupce ove kafe, čiji je moto brza i efikasna usluga i dostava, te brz i pouzdan servis, saopćili su iz ove kompanije, prenosi NAP.

Komentari

komentara