Vispak prodaje udio u ZIF-u BIG za 3,5 miliona KM

Na Sarajevskoj berzi za petak 22.12. je zakazana aukcija na kojoj će biti podnuđen udio kompanije Vispak u Zatvorenom investicijskom fondu BIG investiciona grupa.

Predmet prodaje je 533.000 dionica ovog ZIF-a po cijeni od 6,60 KM po dionici, što znači da cijeli paket vrijedi oko 3,5 miliona KM, piše BiznisInfo.

Metoda prodaje za ovu aukciju je metoda 1, što znači da se može kupiti samo cjelokupni paket dionica. ZIF BIG investiciona grupa ima više od 10 miliona dionica, a udio koji se prodaje predstavlja 5 posto dionica.

Vispak je u proteklih nekoliko mjeseci nekoliko puta prodavao dionice u ovom ZIF-u u sličnim iznosima, paralelno sa sticanjem vlasništva u drugim kompanijama, poput Svjetlostkomerca.

Zanimljivo je da je ovo treća velika aukcija dionica ZIF-ova ove sedmice.

Kako smo ranije objavili, kompanija Bingo Tuzla prodala je u utorak svoj udio u ZIF-u Naprijed za oko 9 miliona maraka.

Predmet prodaje bilo je 592.763 dionica ovog ZIF-a po cijeni 15,18 KM po dionici. To predstavlja oko 14,5 posto dionica fonda Naprijed.

Isti dan su ZIF Naprijed i ZIF MI group prodali svoje udjele u ZIF-u Bonus. ZIF BIG investiciona grupa prodao svoj udio u Bonusu za 3,75 miliona KM sredinom ovog mjeseca.