Lokalne TemeVispak instalirao novu opremu sa pržionikom čime će se uduplati proizvodnja Zlatne...

Vispak instalirao novu opremu sa pržionikom čime će se uduplati proizvodnja Zlatne džezve

Bosanskohercegovačka prehrambena industrija Vispak d.d. Visoko i njen najpoznatiji brand Zlatna džezva povodom 43. godišnjice postojanja najavila je početkom aprila nove investicije u proširenje proizvodnih kapaciteta u Visokom, piše bh. novinska agencija Patria.

Vrijednost investicije je 5 miliona KM, a ona se već ovih dana privodi kraju te će na ovaj način Vispak uduplati trenutne kapacitete za proizvodnju i pakovanje Zlatne džezve.

Jutros je u kompaniju Vispak u Visokom uspješno instalirana nova oprema sa pržionikom.

Vispak danas zapošljava 180 radnika, od kojih 40 sa visokom stručnom spremom, i izvozi u 25 zemalja svijeta na četiri kontinenta.

U godini kada je AS Group postala većinski vlasnik Vispaka, 8. decembra 2010., ova kompanija je imala 18 miliona KM godišnji prihod. U 2014. godini, Vispak je završio poslovanje sa ukupnim prometom od blizu 36 miliona KM. Prihodi i proizvodnja su uduplani, a Zlatna džezva je postala kafa broj 1 po prihodima u BiH, ali i po lojalnosti potrošača.

Za kratko vrijeme čelni ljudi AS Groupa uspjeli su vratiti brandove Vispaka na prodajne police, a povrat investicije uslijedio je već nakon tri godine.

Vispak d.d. Visoko je osnovan 7. aprila 1972. godine kao sastavni dio Veleprometa, jednog od najvećih tadašnjih trgovačkih lanaca u bivšoj Jugoslaviji.


Ako želite preuzeti tekst ili dio teksta čiji je autor Visoko.co.ba, dužni ste navesti naš portal kao izvor autorskog teksta! Isto se odnosi i na fotografije i video materijale čiji je autor portal Visoko.co.ba ili materijale koji su dati portalu na korištenje.

Član 14. Kodeksa za štampu i online medije BiH: Značajna upotreba ili reprodukcija materijala zaštićenog autorskim pravima zahtijeva izričitu dozvolu nositelja prava, osim ako dozvola nije navedena u samom materijalu.

NAJNOVIJE