Lokalne TemePozitivno VisokoVispak bilježi historijski rast izvoza: Najkvalitetnije, a naše!

Vispak bilježi historijski rast izvoza: Najkvalitetnije, a naše!

Visočka kompanija Vispak osnovana je 1972. godine, a osnovna djelatnost bila je prženje i pakovanje sirove kafe.

U protekle tri decenije, firma je izrasla u jednu od najvećih prehrambenih kompanija u Bosni i Hercegovini čiji obim aktivnosti uključuje proizvodnju, preradu, pakovanje i trgovinu prehrambenim proizvodima.

Vispak je domaća, najkompetentnija firma za kafu, čokoladu i krem namaze, snack i praškaste proizvode.

“Od 2010. godine, od kada je Vispak ušao pod okrilje AS grupacije, kompanija bilježi konstantan rast. Trenutno izvozimo u 27 država svijeta, najviše u Hrvatsku i SAD”, kaže nam Armin Hodžić, rukovodilac marketinga i prodaje u Vispaku.

Najprepoznatljiviji brendovi u VISPAK-ovom asortimanu su mljevena kafa Zlatna džezva, sinonim za pravu bosansku kafu i Vispak espresso kafa koja je po svom ukusu prilagođena i najboljim poznavaocima ove vrste napitka. Pored kafe u Vispaku su ponosni i na svoje čajeve, a posebno ističu nove vrste čaja koji su sjajno prihvaćeni na bh. tržištu. Ekipa Fokusa obišla je pogone Vispaka, a kako to izgleda možeze pogledati u video prilogu.

Vispak je vlasnik i Ginisovog certifikata za najveću džezvu na svijetu. Sa ovom džezvom kompanija promoviše bosansku kafu, kako po cijeloj BiH, tako i u svijetu.

“Protekle sedmice smo na poziv organizatora manifestacije “Zimzograd” sa džezvom gostovali u Banjaluci, gdje smo naišli na sjajan odaziv građana ovog grada. U narednoj godini džezva će obići još mnogo gradova u BiH, ali i inostranstvu”, kaže Hodžić.

Vispakov postojeći asortiman proizvoda uključuje kafu različitih vrsta, čajeve, čokolade, krem namaze, snack proizvode, supe, začine, pudinge, šlagove, cappuccina i još mnogo toga. U ovoj kompaniji ističu da im je cilj dodatno proširenje kapaciteta, te se nadaju da će otvoriti nova radna mjesta i pomoći u oporavku bh. privrede.

“Ovaj projekat je omogućila velikodušna podrška američkog naroda putem Američke ambasade u Sarajevu i svi stavovi, mišljenja i zaključci izneseni u projektu ne odražavaju nužno stav Američke ambasade ili Vlade SAD, već isključivo autora.“


Ako želite preuzeti tekst ili dio teksta čiji je autor Visoko.co.ba, dužni ste navesti naš portal kao izvor autorskog teksta! Isto se odnosi i na fotografije i video materijale čiji je autor portal Visoko.co.ba ili materijale koji su dati portalu na korištenje.

Član 14. Kodeksa za štampu i online medije BiH: Značajna upotreba ili reprodukcija materijala zaštićenog autorskim pravima zahtijeva izričitu dozvolu nositelja prava, osim ako dozvola nije navedena u samom materijalu.

NAJNOVIJE