Visoko za Farisa Pinju: Grupa od 50 navijača krenula na superfinale X Factora u Beograd

Večeras od 21:00 sati, u Kombank Areni, u Beogradu, počinje Superfinale regionalnog show programa X Factor Adria, u kojem nastupa naš sugrađanin, popularni visočki X Factor, Faris Pinjo, koji će zajedno sa svojim bendom 9control pokušati da osvoji titulu balkanskog X Factora.

Već nekoliko dana se među Visočanima promicala ideja da se organizuje jedna navijačka grupa, koja bi podržala Farisa, budući da je sramota grada da je do sada tek jedna manja grupa otputovala u Beograd. Naravno, treba znati da su Faris Pinjo i 9control jedni od glavnih favorita za osvajanje titule balkanskog X Factora, stoga je zasigurno velika sramota bila da niko iz Visokog ne ode u Beograd i podrži momka koji vrši sjajnu promociju našeg grada i talenata iz Visokog. Posebno je poražavajuća ta činjenica bila, budući da su svi ostali navijači, posebno ovi iz BiH, imali gromoglasnu podršku u svakoj live emisiji, kao i to da je Faris bezuspješno pokušavao na facebooku da pozove prijatelje iz Visokog i počasti ih besplatnim kartama, a da se na taj poziv javila gomila ljudi iz drugih gradova i država, ali ne i iz Visokog.

No, kako to uvijek i biva, među Visočanima se našla grupa entuzijasta i pravih prezentatora visočke podrške, koja je unatoč svim problemima uspjela da obezbijedi besplatan prevoz autobusom do Beograda, kako bi naš X Factor, Faris Pinjo, dobio podršku koju zaslužuje u Superfinalu X Factora Adria.

Na ovo putovanje iz visočke aleje, jutros u 06:00 sati, krenula je grupa od pedesetak navijača, koji će pokušati da osvjetlaju visočki obraz i pruže Farisu podršku do same pobjede.

Ovo putovanje organizatori su obezbijedili uz pomoć visočke firme VGT Osiguranje d.d.

Jedan od organizatora puta, Malik Kurt za Visoko.co.ba je kazao:

“Drago mi je da smo uspjeli, u izuzetno teškim okolnostima, okupiti jednu grupu navijača koji će opravdati Farisovo zalaganje da se za Visoko zna u cijelom regionu. Mi kao navijači ćemo se potruditi da pružimo što veću podršku, pa i za sve Visočane koji nas nisu podržali i priključili nam se.” – govorio je od priprema umorni Malik, dodavši:

“Važno je napomenuti da na ovaj put sa nama ide i Farisova profesorica iz Gimnazije, Selena Tufek, kao i psihologinja dr. Nermina Vehabović-Rudež. To je sjajna podrška i super je što i među starijim građanima ima pozitivnih reakcija na uspjehe mladih Visočana. Također, u grupi navijača će biti i predstavnici nevladinog sektora iz Visokog, Edin Islamović (Damar Omladine) i Eldin Alimanović (Vijeće mladih), kao i članovi produkcije MakPro, koji će se potruditi da naprave jedan kraći film sa ovog putovanja, uz nadu da će Faris putovanje i trud Visočana zaokruži pobjedom u Superfinalu X Factora” – dovršio je izjavu za Visoko.co.ba, Malik Kurt.

Za navijačku grupu transparent je obezbijedila firma Deep reklame, a za naš portal ovi visočki entuzijasti su kazali da očekuju sjajan provod u Beogradu i na samom Superfinalu u Kombank Areni, te da naravno vjeruju u pobjedu Farisa Pinje i 9controla.

Također, organizatori su se zahvalili sponzorima putovanja, kao i rijetkim Visočanima koji podržavaju uspjeh svojih sugrađana, a koji su se pridružili navijačkoj grupi Farisa Pinje.
glasanje xfactorA svi Visočani još imaju priliku da opravdaju svoj neodlazak na Superfinale u Beograd, kako i podržali našeg Farisa Pinju, a to mogu učiniti tako što će glasati za Farisa Pinju, odnosno, bend 9control slanjem poruke sa rednim brojem kandidata, a to je broj 12, na broj 091/414-404.

Komentari

komentara

Ako želite preuzeti tekst ili dio teksta čiji je autor Visoko.co.ba, dužni ste navesti naš portal kao izvor autorskog teksta! Isto se odnosi i na fotografije i video materijale čiji je autor portal Visoko.co.ba ili materijale koji su dati portalu na korištenje.

Član 14. Kodeksa za štampu i online medije BiH: Značajna upotreba ili reprodukcija materijala zaštićenog autorskim pravima zahtijeva izričitu dozvolu nositelja prava, osim ako dozvola nije navedena u samom materijalu.