NaslovnicaLokalne Teme"Visoko za Ba...

“Visoko za Banja Luku”: Održan bajramski koncert u Banskom dvoru

U Banskom dvoru u Banja Luci u nedjelju je u organizaciji Muftijstva banjalučkog i Medžlisa Islamske zajednice (MIZ) Banja Luka, održan koncert pod nazivom “Visoko – Banja Luci” povodom obilježavanja Ramazanskog bajrama.

U programu su učestvovali MIZ Visoko, MIZ Gračanica, Kulturno-umjetničko društvo (KUD) “Visoko”, Memnun Muzaferija, Saudin Šahinović i Bošnjačka zajednica kulture (BZK) “Preporod” Gradsko društvo Visoko.

Uz brojne Banjalučane koncertu su prisustvovali muftija banjalučki Nusret-ef. Abdibegović, glavni imami medžlisa Visoko, Gračanica, Banja Luka i Jajce Midhat-ef. Čakalović, Senahid-ef. Uzunović, hafiz Muamer-ef. Okanović i Zehrudin-ef. Hadžić, gradonačelnik Visokog Mirza Ganić, imami, direktor Elči Ibrahim-pašine medrese Dževdet Šošić, direktor Medrese “Reis Ibrahim-ef. Maglajlić” Muris Spahić, profesori ove škole, imami i drugi gosti.

U prvom dijelu programa prisutnima se obratio gradonačelnik Visokog Mirza Ganić koji je kazao kako se programom šalje nekoliko značajnih poruka.

– S ovog mjesta šaljemo poruku koja je svima nama važna; da radimo i gradimo našu domovinu Bosnu i Hercegovinu. Šaljemo i poruku o tome da jedni s drugima možemo mnogo uraditi, a jedni bez drugih ne možemo nista. Ovaj koncert je također poruka mira sloge i zajedništva – poručio je Ganić.

Gostima se obratio i muftija banjalučki, mr. Nusret-ef. Abdibegović.

– Vaš dolazak i koncert doživljavamo kao bratski i prijateljski gest i podršku. Hvala vam na tome. Ovaj gest je donio radost Bošnjacima ovog grada i potvrdio da nismo sami i ostavljeni. Prenesite selame našoj braći u Srednjoj Bosni i poručite da nas posjećuju dok imaju koga. Kažite im da političko rivalstvo i antagonizam ne trebaju prenositi na nas, mi nismo kadri nositi to. Svako ko nam dođe, dobro nam došao; a ko nam ne dođe, žalimo što nas je zaboravio i ostavio. Hvala gostima na dolasku i Upravi Banskog dvora na ustupljenom prostoru – rekao je muftija Abdibegović

Na kraju programa razmijenjeni su prigodni pokloni, pa je predsjednik MIZ Banja Luka Ismir Husedžinović uručio poklon gradonačelniku Ganiću, a predsjednik KUD “Visoko” Nihad Dervišević je uručio poklon muftiji Abdibegoviću.

(Preporod.info)

Komentari

komentara

Ako želite preuzeti tekst ili dio teksta čiji je autor Visoko.co.ba, dužni ste navesti naš portal kao izvor autorskog teksta! Isto se odnosi i na fotografije i video materijale čiji je autor portal Visoko.co.ba ili materijale koji su dati portalu na korištenje.

Član 14. Kodeksa za štampu i online medije BiH: Značajna upotreba ili reprodukcija materijala zaštićenog autorskim pravima zahtijeva izričitu dozvolu nositelja prava, osim ako dozvola nije navedena u samom materijalu.